Učenici vraćeni kućama

0

MILIĆI, VLASENICA, ŠEKOVIĆI – U svih šest škola u opštinama Milići, Vlasenica i Šekovići nastava jutros nije počela. U Osnovnoj školi /OŠ/ „Aleksa Jakšić“ u Milićima učenici su vraćeni kućama, a Sindikalna organizacija te škole odlučila je da redovna nastava počne sutra, s tim što će časovi biti skraćeni na 30 minuta.


Istu odluku donijela je i Sindikalna organizacija Srednjoškolskog centra „Milutin Milanković“ u Milićima.

Predsjednik školskog sindikata Milomir Borić kazao je da je štrajk prosvjetara podržalo više od 95 odsto članova Sindikalne organizacije.

Nastava danas nije počela ni u SŠC „Milorad Vlačić“ u Vlasenici.

Direktor Rade Majstorović izjavio je Srni da je jedan od razloga i taj što znatan broj učenika nije ni došao na nastavu.

„Učenici koji su došli uvedeni su u učionice i pročitan im je respored časova, nako čega su pušteni kući. Rečeno im je da sutra dođu na nastavu. Mislim da će sutra biti puno radno vrijeme“, kaže Majstorović.

Direktor OŠ „Vuk Karadžić“ u Vlasenici Biljana Ristanović navela je da su i učenici te škole jutros vraćeni kućama, a da je školski sindikat odlučio da nastava počne sutra, u skladu sa uredbom o minimumu procesa rada.

U OŠ „Jovan Dučić“ u Šekovićima danas „jedni štrajkuju, a jedni ne“, a od sutra časovi će trajati 30 minuta, rekao je Srni direktor te ustanove Miroslav Purković.

„U centralnoj OŠ od 54 članova sindikata, 21 je bio za to da se ne radi. Područne škole danas rade, a čas je skaćen“, istakao je Purković.

U šekovićkom SŠC „Petar Petrović NJegoš“ danas nije bilo nastave, a ove sedmice radiće se u skladu sa uredbom o minimumu procesa rada, kaže predsjednca školskog sindikata Budimirka Starčević.

Ona je dodala da je danas u toj školi redovne časove održala samo jedna profesorica.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare