Učenici SŠC Pale obilježili Međunarodni dan srednjoškolaca i studenata

0

Predstavnici Savjeta učenika Srednjoškolskog centra „Pale“ zajedno sa drugim učenicima Srednjoškolskog centra obilježili su 17. novembar – Međunarodni dan srednjoškolaca i studenata.

Međunarodni dan srednjoškolaca i studenata se obilježava u spomen na praške studente koji su 17. Novembra 1939. bez suđenja strijeljani nakon mirnog protesta protiv nacističke okupacije njihove zemlje.

Povodom toga u SŠC „Pale“ organizovan je kviz znanja u kojem su učestvovali učenici iz svih odjeljenja (32). Učenici su odgovarali na pitanja iz opšteg znanja, tačan broj učenika koji su učestvovali u kvizu je 66. Za svaki tačan odgovor učenici su nagrađeni slatkišima koje je obezbijedila škola.

Nakon toga učenici su se okupili ispred škole noseći plakate na kojima su napisane poruke „Mi nismo problem, mi smo resurs“ i „Lideri u školi, lideri u budućnosti“. Sa tim plakatima prošetali su od škole sve do Olimpijskog parka. Ovom šetnjom svečano je obilježen ovaj međunarodni praznik. U šetnji je učestvovalo oko 30 učenika.

Predstavnici Savjeta učenika SŠC „Pale“ istakli su da su jako zadovoljni odzivom učenika da se uključe u navedenoj aktivnosti i da se nadaju da će aktivnosti koje slijede proteći u najboljem redu.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare