Učenici se upoznaju sa opasnostima od mina

0
Učenici se upoznaju sa opasnostima od mina

ZVORNIK – U četiri osnovne škole na području grada Zvornika danas je počela realizacija treće faze Programa upozoravanja na opasnosti od mina, čiji je cilj podizanje svijesti učenika o postojanju mina i neeksplodiranih ubojnih sredstava na području lokalne zajednice.

Programom, koji traje do 27. novembra, biće obuhvaćeno blizu 900 učenika od četvrtog do devetog razreda škola „Jovan Cvijić“ Drinjača, „Vuk Karadžić“ Roćević, „Nikola Tesla“ Pilica i „Petar Kočić“ Kozluk.

Vođa Tima Crvenog krsta Srpske za upozoravanje na opasnosti od mina Dejan Galić rekao je da je jedan od ciljeva i upoznavanje o načinu postupanja u slučaju da učenici naiđu na predmet koji po svom izgledu, boji, obliku podsjeća na eksplozivno sredstvo zaostalo iz rata.

Direktor škole u Drinjači Goran Radulović istakao je da je veoma značajno da učenici steknu znanje kako da se snađu u nekim situacijama koje mogu biti opasne.

Koordinator ovog programa Snežana Kovač istakla je da Crveni krst Srpske već treću godinu zaredom sprovodi ovaj program na području grada Zvornika.

U okviru ovog programa postavljeno je šest bilborda sa kartama minske situacije i obnovljena je trajna minska ograda na lokalitetu Mlađevac jedan i dva u dužini od 1.055 metara.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare