Učenici organizovali humanitarne akcije

0

ZVORNIK – Učenici Osnovne škole „Sveti Sava“ iz Zvornika sakupili su 1.200 litara flaširane vode i oko 1.400 komada konzervi i pašteta namijenjenih stanovništvu ugroženom poplavama, rekao je danas direktor ove škole Radomir Petrović.

„Iako je akcija vođena pod sloganom `Jedan učenik – jedna konzerva ili flaša vode`, učenici su donosili i druge artikle – ulje, mlijeko, hranu za bebe, razne grickalice, sredstva za higijenu“, rekao je Petrović novinarima.

On je dodao da je sva prikupljena pomoć spakovana i uručena zvorničkom Crvenom krstu.

Petrović kaže da je trodnevnu humanitarnu akciju pokrenuo Savjet učenika, a podržalo je rukovodstvo škole.

Članovi školske kreativne sekcije „Vaso Pikaso“ juče su, prvog dana humanitarne akcije, prodavali ručne radove učenika i tom prilikom prikupili 230 KM.

Akcija traje i danas, a sredstva koja će na taj način biti prikupljena biće utrošena za kupovinu hrane i sredstava za higijenu za poplavljena područja.

Učenici Srednjoškolskog centra „Petar Kočić“ iz Zvornika organizovali su humanitarnu akciju, tokom koje je prikupljena hrana, voda, sredstva za higijenu i odjeća za porodice pogođene poplavama.

Direktor ovog centra Biljana Pisić rekla je da će učenici prikupljenu pomoć predati porodicama tridesetak svojih drugara i radnika ove škole, čiji su domovi poplavljeni ili oštećeni u klizištima.

„U akciji su učestvovali svi učenici i profesori. Prilikupili smo veće količine vode i konzervi, a ono što preostane nakon podjele biće distribuisano direktoru srednje škole u Šekovićima da bi i oni pomogli ugroženima“, rekla je Pisićeva.

Ona je dodala da će akcija prikupljanja pomoći za školu u Šekovićima biti nastavljena.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare