Učenici na praksi u „Alumini“

0

ZVORNIK – Učenici Tehničkog školskog centra Zvornik ponovo su na prakse u proizvodnim pogonima kompanije „Alumina“, čime se nastavlja saradnja između ove kompanije i Tehničko školskog centra u oblasti organizacije praktične nastave za učenike ove škole u pogonima fabrike i tokom školske 2016/2017. godine.
Četiri dana sedmično učenici druge i treće godine, smjer električari i bravari, časove praktične nastave obavljaju u „Alumini“, saopštila je danas Služba ove kompanije za odnose s javnošću.

Direktor Tehničkog školskog centra Goran Grujić rekao je da je saradnja sa kompanijom „Alumina“ od višestrukog značaja za ovu ustanovu i njene učenike.

„Tehnički školski centar i ove, kao i prethodnih godina, izražava zahvalnost kompaniji `Alumina` zbog velike predusretljivosti koju je pokazala u pogledu održavanja dijela praktične nastave naših učenika u svojim pogonima“, naveo je Grujić.

Prema njegovim riječima, škola je, zahvaljujući ovoj saradnji, obezbijedila kvalitetnu praksu za učenike, dok je „Alumina“ pokazala da je i dalje jedan od kolektiva sa velikom društvenom odgovornošću.

Grujić je dodao da je od ključne važnosti za sve učenike tehničkih zanimanja da praktična znanja iz svoje struke stiču u realnom proizvodnom okruženju.

„Održavanje praktične nastave u jednoj od najvećih proizvodnih kompanija u Republici Srpskoj, ne samo da će povećati kompetencije učenika na polju znanja i vještina, nego će znatno uticati na njihov stav prema radnom vremenu, pravilima ponašanja u firmi“, ocijenio je Grujić.

On je napomenuo da ova saradnja ima veliku važnost i za menadžment Tehničkog školskog centra.

„Na ovaj način potvrđuje se naša opredijeljenost za konstantno usavršavanje teorijske i praktične nastave i školovanje stručnih i sposobnih tehničara i zanatlija“, naglasio je Grujić.

Profesor u Tehničkom školskom centru Dragan Isailović, koji je svojevremeno dvije decenije proveo u ovoj fabrici, rekao je da „Alumina“, njeni resursi i ljudski potencijali, mogu dosta pomoći učenicima u sticanju potrebnog znanja.

„Ovdje imaju sve što im treba i što mogu da nauče, vide i praktično urade“, naveo je Isailović i napomenuo da su vidljivi rezultati kod učenika iz praktičnog dijela nastave.

Rukovodilac Kadrovske službe u „Alumini“ Sandra Đurić rekla je da je veoma važna dobra komunikacija između privrede i školstva i da je „Alumina“, kao društveno odgovorna kompanija, prepoznala važnost ulaganja u mlade kadrove.

„Naš cilj jeste da se kroz saradnju sa Tehničkim školskim centrom, ali i drugim obrazovnim ustanovama, edukuju i namjenski školuju kadrovi, koji će biti potrebni ovoj fabrici. Posebno se to odnosi na zanimanja koja su deficitarna na tržištu rada“, naglasila je Đurićeva.

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare