Učenici i profesori u akciji čišćenja dvorišta Tehničke škole

0

ZVORNIK – Savjet učenika i rukovodstvo Tehničkog školskog centra Zvornik organizovali su danas akciju čišćenja i ozelenjavanja dvorišta škole u okviru kampanje „April mjesec čistoće“.
Prostor je uljepšan sa sadnicama ptuje i cvijećem koje je obezbijedila Gradska uprava Zvornik.

Direktor ove srednjoškoslke ustanove Goran Grujić rekao je da je odziv učenika bio izuzetno dobar, ocijenivši akciju veoma uspješnom.

On je dodao da ova škola svake godine učestvuje u kampanji Gradske uprave „April mjesec čistoće“.

„Za akciju se prijavilo više od stotinu učenika i svi su aktivno uzeli učešće. Posađeno je 15 stabala ptuje i dosta jednogodišnjeg i višegodišnjeg cvijeća. Učenici su očistili dvorište, dok su naši radnici prethodno pokosili travu“, rekao je Grujić.

Predsjednik Savjeta učenika škole Ivan Manojlović rekao je da su se danas učenici pokazali kao čuvari prirode, te da bi slične akcije trebalo sprovoditi češće.

„Akcija se poklopila sa obilježavanjem Sedmice srednjoškolaca čiji je cilj promovisanje rada Savjeta učenika, realizovanje zajedničkih aktivnosti, ali i druženje učenika“, rekao je Manojlović.

U okviru kampanje Gradske uprave „April mjesec čistoće“ zasađeno je 100 sadnica topole na gradskoj plaži, a novim sadnicama biće uljepšane i zelene površine u gradu, očišćeno izletište „Kaplan“ i Đurđev grad, kao i dječija igrališta, te uklonjene divlje deponije po mjesnim zajednicama.

Predstavnici Komunalne policije održali su predavanja u Dječijem vrtiću i Osnovnoj školi „Sveti Sava“ o zaštiti životne sredine sa akcentom na recikliranje otpada.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare