Učenici čistili školsko dvorište

0

FOČA – U okviru proljećnog uređenja grada, učenici fočanske Osnovne škole „Veselin Masleša“ čistili su danas školsko dvorište, zelene površine i sportska igrališta oko škole.

U akciji je učestvovalo tridesetak članova ekološke sekcije. Mladi ekolozi ističu da se njihovi vršnjaci ne odnose prema prirodi kako bi trebalo, već bacaju smeće gdje im je najlakše, a najmanje u kante za sitni otpad.

Rukovodilac ekološke sekcije, nastavnik biologije Ratko Babić, kaže da članovi ove sekcije svakog petka čiste školsko dvorište, ali da njegovoj neurednosti doprinose posjetioci sportskih terena van nastave.

„Dvorište jeste prljavo, iako ga čistimo jednom sedmično, ali smatram da ga više prljaju oni koji poslije podne na školskim terenima igraju fudbal, košarku ili odbojku. Mi smo prošle godine sadili cvijeće i ukrasno rastinje, ali to je sve uništeno“, kaže Babić.

U okviru akcije „Proljećno uređenje grada“, koju organizuje opština Foča, slične aktivnosti planirane su i u Srednjoškolskom centru, Osnovnoj školi „Sveti Sava“ i Dječijem vrtiću „Čika Jova Zmaj“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare