Učenice, mame i nastavnice darovale kosu djecu oboljeloj od raka

0
Učenice, mame i nastavnice darovale kosu djecu oboljeloj od raka

FOČA – Učenice i nastavnice Osnovne škole „Sveti Sava“ iz Foče, ali i majke učenica, darovale su danas svoju kosu za izradu perika djeci oboljeloj od raka u humanitarnoj akciji ove škole.

„Uzbuđena sam mnogo. Kosu ću pokloniti djeci kojoj je potrebna i srećna sam zbog toga“, rekla je učenica petog razreda Milica Blagojević.

NJena drugarica Helena Apostolov kaže da joj nije žao što je skratila kosu, a zbog ovog čina srećna je i najmlađi učesnik akcije Nikolina Đogo, koja ima nepunih šest godina i koja se prvi put ošišala.

Dan ranije ošišala se i Helenina majka, dok je Nikolinina mama poklonila rep koji je ošišala još u djetinjstvu.

Slijedeći primjer svoje sugrađanke Jelene Simović, koja je u martu darovala kosu sarajevskom Udruženju „Srce za djecu koja boluju od raka“, akciju su, uz podršku rukovodstva škole, pokrenule učiteljica Ivana Vlaški i nastavnica engleskog jezika Tatjana Šarić.

Vlaški se danas ošišala, dok će Šarićeva to uraditi kada joj kosa bude dostigla traženu dužinu.

„Ovim ne gubim kosu, naprotiv, dobiću novu frizuru, a moja kosa će pomoći djeci koja su usljed jakih terapija ostala bez kose. Treba napomenuti da kosa nije samo za djecu oboljelu od raka, već za svu djecu koja su zbog bilo koje bolesti izgubila kosu“, rekla je Vlaški.

Potrebna dužina kose je najmanje 20 centimetara i mnoge učenice koje su se javile da učestvuju u akciji kosu će pokloniti kada ispune ovaj uslov.

Organizatori akcije napomenuli su da je kosa djevojčica koje još nisu počele da je farbaju ili tretiraju nekim hemijsikim sredstvima najzdravija, a da oboljela djeca dobijaju besplatno perike koje su veoma skupe kada se prave od prirodne kose.

Iz Osnovne škole „Sveti Sava“ pozvali su i stanovnike Foče da se uključe u ovu akciju koja će trajati godinu dana, uz napomenu da u BiH postoji mogućnost pravljenja perika i od ofarbane kose, tako da je jedini uslov da je dužina 20 centimetara, a da je poželjno da ona bude i duža.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments