Ученице из Милића освојиле друго мјесто на Националној географској олимпијади

0

МИЛИЋИ – Ученице деветог разреда Основне школе „Алекса Јакшић“ из Милића Сара Лукић и Ана Николић заузеле су друго мјесто на Националној географској олимпијади у општини Брус у Србији.

Лукићева и Николићева обезбиједиле су пласман на Европску географску олимпијаду у категорији јуниора на којој ће од 28. јуна до 4. јула на Копаонику представљати БиХ.

Ментор ученица Светлана Радић поносна је на д‌јевојчице које су међу такмичарима из Београда, Кикинде, Ваљева и Панчева показале завидно знање.

Ученица деветог разреда Основне школе „Алекса Јакшић“ из Милића Милица Видовић освојила је прво мјесто на републичком такмичењу из руског језика у мјесту Роћевићи код Зворника.

Видовићева је рекла Срнии у рекла да је срећна што је освојила награду јер јој је руски матерњи језик, додајући да ће се и на наредним такмичењима трудити да буде што боља.

Директор школе Радомир Маџаревић честитао је ученицама, истакавши да су се труд и рад основаца исплатили и да ово није једино такмичење на којем су показале да посједују знање из разних области.

Такмичење из Национале географске олимпијаде организује Центар за таленте „Београд два“ уз подршку београдског Географског факултета.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare