Ubrzati rješavanje problema „Famosa“ Koran

0

Danas je u Press centru Opštine Pale održan sastanak predstavnika lokalne vlasti sa predstavnicima Sindikata „Famosa“.

Sastanku su prisustvovali predsjednik Skupštine opštine Pale Predrag Vučićević, predsjednik Opštinskog odbora SDS Pale Bojan Ninković i potpredsjednik SO Pale Siniša Lasica te predstavnici radnika Miroslav Subotić i Čedo Guja.


Razgovarano je o problemima „Famosa“ Koran i zaključeno je da se na rješavanju pitanja ovog preduzeća mora raditi brže i da se moraju uključiti sve strukture.

„Danas smo informisani o stanju u „Famosu“ i sve što možemo reći jeste da je situacija, ne katastrofalna, već jeziva. Mi kao skupštinska većina ćemo podržati radnike i dati podršku načelniku Bošku Jugoviću da razgovara i radi na rješavanju ovog pitanja sa Vladom Republike Srpske. Tražićemo garancije da će se Vlada u rješavanje ovog problema aktivno uključiti“, izjavio je za medije predsjednik Skupštine opštine Pale Predrag Vučićević.

On je istakao da dugovanje prema radnicima iznosi devet plata za oko 350 radnika te da taj dug nakon stečaja iznosi 860.000 KM.

„Zakon o stečaju ne poznaje parcijalnu prodaju imovine preduzeća i mi pozivamo istražne organe da uđu u preduzeće i ispitaju šta je sve urađeno u prethodnom periodu“, izjavio je Vučićević.

Predsjednik OO SDS-a Bojan Ninković je istakao da će svi biti na jednoj strani kada je rješavanje problema radnika u pitanju.

„Osnovni problem jeste što se Vlada RS u čijem je vlasništvu preduzeće i resorno ministarstvo ne uključuju u rješavanje ovog problema. Mi tražimo pismo namjere, pismenu garanciju sa tačnim iznosom, ako je potrebno, koliko će Vlada pomoći u rješavanju ovog problema“, izjavio je Ninković

Radnici su istakli zahvalnost, što je pitanje „Famosa“ ponovo pokrenuto, ali upozoravaju na oprez.

„Nas radnike varaju već deset godina i kod radnika postoji strah da ćemo ponovo biti prevareni“, izjavio je predsjednik Sindikata „Famosa“ Miroslav Subotić.


Radnik Čedo Guja je istakao da su dugovanja preduzeća oko jedan milion KM, a da je tenderska cijena oko 2,8 miliona KM, te da ukoliko se brzo ne pristupi rješavanju njihovog pitanja preduzeće će „pojesti samo sebe“.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare