U Wengen-u razgovarano o dovođenju Svjetskog kupa na Jahorinu

0

Menadžment Olimpijskog centra Jahorina je proteklog vikenda posjetio Wengen gdje se održao Svjetski kup i razgovarao sa predstavnicima FIS-a i organizatorima Svjetskog kupa. Tema razgovora je uvrštavanje ski centra Jahorina u Program Svjetske skijaške federacije i mogućnost održavanja trke svjetskog kupa na Jahorini.

Na obostrano zadovoljstvo dogovoreno je da dođe do podnošenja kandidature i menadžment posebno raduje mogućnost održavanja trke svjetskog kupa na novouređenim stazama.

Pored toga održan je i sastanak sa direktorom Wengena, Marco Luggen, koji je izjavio da se broj skijaša u svijetu i njihovom ski centru smanjuje od 2008. godine, pa su u OC Jahorina zadovoljni zbog rekordnih 55.000 skijaša samo do 17.1.2018. što je više nego duplo u odnosu na 2016. godinu.

Povodom obilježavanja World snow day-a sutra, 18.1.2018. godine za najmlađe posjetioce pripremljen je popust od 50% na poludnevnei dnevne ski karte, a takođe za svu djecu omogućeno je i besplatno korištenje ski vrtića Poljice i ski poligona Bistrica.

Osim toga, u terminu od 18.1. do 21.1.2018. godine kada je prvi od tri Top ski vikenda ove sezone odobren je popust svim posjetiocima Jahorine od 20% na sve ski karte koje se kupe i koriste u navedenom terminu. Nakon ovog termina akcija Top ski vikenda i 20% popusta na sve ski karte će biti održana iu terminima od 22.-25. februara i 1.-4. marta 2018. godine.

U subotu i nedjelju 20. i 21. januara 2018. godine na Jahorini će se održati međunarodno takmičenje u alpskim disciplinama FIS KUP „Jahorina 2018“. Takmičenje u disciplinama slalom i veleslalom će biti održano na stazi Prača – Skočine. FIS KUP „Jahorina 2018“ je ujedno i jedna od testnih trka za EYOF 2019.

(www.palelive.com)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments