U Vlasenici nastavljeno snimanje dokumentarnog filma „Djeca“

0

VLASENICA – U Vlasenici je nastavljeno snimanje dokumentarnog filma „Djeca“, a riječ je o dvanaestoro djece i četiri roditelja, čija tragedija je i 20 godina nakon rata u BiH za mnoge nepoznanica, saopšteno je iz Radio-televizije Republike Srpske /RTRS/ u čijoj produkciji se projekat provodi.

Mileva Lazarević iz Vlasenice je još jedan roditelj koji je dao svoje sinove za slobodu srpskog naroda u BiH. NJeni sinovi Boro, Savo i Stanko položili su živote na branik otadžbine.

U dokumentarnom filmu „Djeca“, u produkciji RTRS-a, biće prikazane priče tri majke i jednog oca koji su za slobodu Republike Srpske dali po troje djece.

Joka Milovanović iz Lopara izgubila je tri sina, vojnika Vojske Republike Srpske. Dvojica sinova poginula su u istom danu.

Istu sudbinu dijeli i Mileva Župić iz Mrkonjić Grada, dok je Marinko Bjelica iz Trnova ostao bez dva sina i kćerke, vojnika Vojske Republike Srpske.

„O ovoj antičkoj tragediji, Republika Srpska još uvijek nema dokumentovan video zapis. Upravo zbog toga ovaj projekat je od izuzetne važnosti i po značaju svog sadržaja prevazilazi okvire Republike Srpske“, saopšteno je iz Službe za komunikaciju i promociju RTRS.

Autor i režiser filma je Denis Bojić, a producent Aleksandar Đorđević.

Direktor fotografije je Siniša Ćejić, kamera Darko Sošnja i Dejan Račić, majstor svjetla Slaviša Branković, ton majstor Dragan Madžar, asistent kamere Milorad Railić, a montaža Uroš Mlađenović.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare