U video-nadzor Dječijeg vrtića uloženo 7.600 KM

0

ZVORNIK – Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović posjetio je danas Dječiji vrtić „Naša radost“ gdje je realizovan projekat postavljanja video-nadzora i alarmnog sistema, za šta je iz gradskog budžeta izdvojeno 7.600 KM, kao i 1.400 KM za nabavku didaktičkog materijala.
Stevanović je ocijenio da je riječ o značajnom projektu koji će biti realizovan u više faza, dodavši da je prvi dio realizovan zajedno sa UNDP-om i UNICEF-om.

„Ovim opremanjem pokazali smo da želimo da stvaramo što bolje uslove za rad i boravak djece u vrtiću“, rekao je Stevanović i izrazio očekivanje da će tokom naredne godine biti riješen i problem nedostatka prostora u vrtiću, za šta postoje dvije opcije.

On je podsjetio da je sa prethodnim rukovodstvom kompanije „Alumina“ pokrenut razgovor da se nekadašnji vrtić ove kompanije obnovi i vrati u funkciju, posebno ako se ima u vidu da radnici „Alumine“ imaju 300 djece uzrasta do šest godina.

Prema njegovim riječima, druga opcija je kupovina jednog objekta ili eventualno izgradnja novog, tako da se očekuje da će u narednoj godini svi zainteresovani moći da smjeste svoje mališane u vrtić.

Direktor vrtića Vukomir Stanković istakao je da je, zahvaljujući sredstvima grada, vrtić dobio moderan video-nadzor i alarmni sistem, što će doprinijeti većoj bezbjednosti djece.

Zahvalivši gradonačelniku na realizaciji ovog projekta, Stanković je rekao da je uz pomoć i razumijevanje Gradske uprave pružanje usluga u ovoj predškolskoj ustanovi dovedeno na veoma visok nivo.

„Objekat je sada obezbijeđen video-nadzorom, a ulazna vrata uvijek su zaključana, jer su nam djeca na prvom mjestu“, rekao je Stanković i pojasnio da je kompletan objekat pod video-nadzorom sa 16 kamera, od kojih je šest van objekta, a ostale unutra, pa se sada mogu pratiti sve aktivnosti.

On je napomenuo da je na listi čekanja za vrtić u svakom momentu između 50 i 70 djece, zbog čega je prioritet izgradnja još jednog objekta.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare