U utorak saslušanje Mitra Novakovića

0

Načelnik Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo Radenko Vasiljević najavio je da će u utorak, 5. februara, biti saslušan rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Mitar Novaković zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo zloupotrebe službenog položaja i ovlaštenja.


„Mi ćemo ovaj predmet završiti u utorak i podnijeti nadležnom tužilaštvu izvještaj o počinjenom krivičnom djelu“, rekao je Vasiljević danas na konferenciji za novinare.

Centar je ranije obaviješten od Ministarstva prosvjete i kulture da rektor nije dobio saglasnost za posljednju sistematizaciju koju je uradio, a da je zaposlio određen broj ljudi na određenim radnim mjestima koja je uspostavio novom sistematizacijom, za koju nema saglasnost.

Vasiljević je rekao da se ovih dana očekuje i izručenje BiH Darka Eleza iz Istočnog Sarajeva, koji izdržava kaznu zbog više počinjenih krivičnih djela u zatvoru u Sremskoj Mitrovici, jer je Ministarstvo pravde Srbije potpisalo njegovu ekstradiciju, dok bi suđenje moglo da počne u martu.

On je naglasio da strategija rasvjetljavanja najtežih krivičnih djela ubistava na ovom prostoru podrazumijeva saradnju sa drugim policijskim agencijama.

Govoreći o bezbjednosnoj situaciji, Vasiljević je rekao da je ona zadovoljavajuća i na području Centra, i na Jahorini.

Prema njegovim riječima, na ulazu u Jahorinu nalazi se video-nadzor, a na terenu su stalno patrole policije.

Vasiljević je rekao da su tri krivična djela krađe motornih vozila uzenimirila javnost, ali da su ona povezana sa licima koja su obrađivana u akciji „Enigma“, koja je provedena proteklih dana i koja se nastavlja.

Načelnik Sektora uniformisane policije Borko Mišović naveo je da je u protekloj godini evidentirano 569 slučajeva narušavanja javnog reda i mira u kojima je evidentirano 806 prekršaja ili 1,7 odsto manje u odnosu na 2011. godinu.

Mišović je rekao da je najveći broj slučajeva narušavanja javnog reda i mira evidentiran u i oko ugostitetljskih objekata – 228, a najčešći uzrok je alkohol – u 216 slučajeva i međukomšijski odnosi u 136 slučajeva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare