У уторак на сцени „Лари Томпсон, трагедија једне младости“ Душана Ковачевића

0

ИСТОЧНО САРАЈЕВО – Прво гостовање ансамбла Шабачког позоришта најављено је за уторак, 25. јуна, на сцени Народног позоришта Источно Сарајево са представом „Лари Томпсон, трагедија једне младости“ према тексту драмског писца Душана Ковачевића, а у режији Стевана Бодроже.

„Представа је, заправо, једна велика импровизација сналажљивог човека. Ово је прича о животу у позоришту, али би се могла лако десити у било ком другом окружењу и у другим животним условима. Све би у суштини било исто само би костими били различити“, навео је Ковачевић.

Бодрожа је навео да је ријеч о комплексној драми, и по својој форми и по низу тема које обрађује, а самим тим и по вишеструким порукама које шаље.

Према његовим ријечима, једна од главних одлика великих драмских д‌јела јесте управо то да су вишеслојна и да редитељ мора да направи избор тема које ће „извући“ на површину.

„За мене је то била прича о животу позоришта и позоришних људи, животу који је `мимо света`“, каже Бодрожа.

Улазнице се могу купити на билетарници позоришта радним данима од 10.00 до 12.00 и од 18.00 до 21.00 час по цијени од 20 КМ, саопштено је из Народног позоришта Источно Сарајево.

Представа ће бити одиграна у 20.00 часова у Народном позоришту Источно Сарајево.

(www.palelive.com / Срна / Фото: Шабачко позориште)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare