U Trnovu i na Palama neispravna voda za piće, u kvaru vodovod u Kijevu

3

Direktor Regionalnog zavoda za zaštitu zdravlja Istočno Sarajevo Davorka Blagojević rekla je Srni da je nakon nedavnih poplava, vodovodni sistem u Kijevu i dalje u kvaru, dok je posljednja analiza pokazala da je voda u Trnovu neispravna zbog povećane mutnoće.

Ona je navela da je zbog povećane mutnoće još uvijek higijensko-hemijski neispravna i voda na Palama.

„Ako je voda mikrobiološki neispravna preporučuje se njeno prokuvavanje, a ukoliko je vidljivo mutna treba piti flaširanu vodu ili tražiti neka druga alternativna rješenja“, preporučila je Blagojevićeva.

Prema njenim riječima, posljednje analize pokazale su da je voda na području Istočnog Novog Sarajeva i Istočne Ilidže, u fizičko-hemijskom i mikrobiološkom pogledu, ispravna.

Blagojevićeva je svim licima koja imaju stomačne probleme ili sumnjaju u bilo kakvu zaraznu bolest poručila da Regionalnom zavodu za zaštitu zdravlja Istočno Sarajevo ili Institutu za javno zdravstvo pošalju prijavu o sumnji na zarazu, što je po zakonu i obavezno, gdje će biti ispitano o čemu je riječ.

Ona je objasnila da sirova voda na izvorištu može da bude mikrobiološki neispravna i mutna, ali da se ona filtrira, prerađuje i dezinfikuje, tako da je u distributivnom sistemu ispravna.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
3 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

I sta sad, smijemo li piti vodu? Ne da je objasnjeno.

Čim je to u pitanju zavod za brigu o zdravlju,to treba odmah strpati u zatvor,u ovom slučaju dotičnu Blagojević…jer „skorašnje“poplave su bile prije tačno 20 dana.

E, ovo nema ni u Africi! Više od 15 dana je prošlo od zamućenja vode, a gosp. direktorica tek saopštava da je voda još uvijek neispravna za piće? I, nikom ništa! Ima li u ovoj zemlji iko ikakve odgovornosti? Nije slučajna poslovica: kakav narod, takva i vlast!
U civilizovanim zemljama bi odmah građani protestvovali, a odgovorni u roku 24 sata bili sankcionisani. Užas!