U tri osnovne škole evidentirano 160 budućih prvačića

9
Počela realizacija projekta

Na području paljanske opštine u tri osnovne škole Pale“, „Srbija“ i „Mokro“ do sada je evidentirano 160 budućih prvačića koji će biti upisani prema rasporedu prilagođenom epidemiološkoj situaciji.

Direktor Osnovne škole „Pale“ Aleksandar Rajić rekao je Srni da je u ovoj obrazovnoj ustanovi prijavljeno 80 djece za prvi razred za školsku 2021/2022. godinu, te da će upis učenika i procjenu psihofizčke zrelosti obavljati stručna služba škole.

„Za sada su to tri odjeljenja u kojima će prvačići biti raspoređeni. Još roditelji putem telefona prijavljuju djecu i dobijaju termine po preporuci resornog ministarstva i Pedagoškog zavoda. Bitno nam je da se ispoštuju sve epidemiološke mjere kako bi se napravio razmak između učenika, dezinfikovala prostorija kada krene upis“, izjavio je Rajić, koji smatra da ima još djece koja će se prijaviti.

On je podsjetio da se u prvi razred osnovne škole za narednu školsku godinu upisuju djeca koja do kraja avgusta ove navršavaju šest godina.

Direktor Osnovne škole „Srbija“ Sanja Marković kaže za Srnu da je prijavljenih 65 prvačića i da evidencija učenika za upis još traje.

Markovićeva kaže da se poštuju sve preporučene mjere s ciljem suzbijanja virusa korona, te da su prezadovoljni odzivom budućih prvačića.

Direktor Osnovne škole „Mokro“ Radmila Veselinović rekla je Srni da je prijavljeno 15 prvačića, od kojih jedan u područnom odjeljenju na Hreši, te da čekaju da djeca izvade ljekarska uvjerenja i instrukciju resornog ministarstva o zakazivanju termina.

Veselinovićeva ističe da je svake godine sve manje učenika, pa ne mogu biti zadovoljni sa prijavom prvačića.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
9 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

E, naše tužne stvarnosti…nekad je samo u O.Š. Pale upisivano oko 150 prvačića, a sad je taj broj u 3 škole. Podrgrab se, naravno i ne spominje.
To je pokazatelj sve većeg broja odlaska mladih sa Pala, kao i kakva je struktura preostalog stanovništva!

Nekada je bila samo jedna osnovna skola a sada kada zbrojite dvije skole 80+65=145. Dakle broj je priblizan kao nekad zar ne?

Za ovo stanje zaslužna je vlast prethodnih 6-7 godina, jer očigledno je da svi bježe glavom bez obzira sa opštine Pale, a zašto, svi znamo, nekima je ekstra bogato dobro, dok drugi jedva preživljavaju, hvala rukovodstvu opštine na ovaolikom broju prvačića.

Druze broz, citajuci sve komentare koje objavljujete zadnjih nekoliko dana da se vi slucajno ne bavite ekologijom a imate politickih ciljeva? Likovi iz proslosti treba da ostanu u proslosti a da opstinu optuzujete za nedostatak djece???? Nisko.

Nebavim se ekologijom niti imam političke ciljeve, čak šta više uopšte nisam uključen u politička dešavanja. Drugo likove iz prošlosti kažete da ostavimo u prošlosti, pa i jesmo ih ostavili u prošlosti pa nam je novi poredak ovakav kakav jeste. I ne krivim je opštinu zbog nedostatka djece, nego rukovodstvo opštine u proteklom dužem periodu bez obzira kojoj stranci su pripadali ili pripadaju, jer oni su ti koji su se dobrovoljno javili da upravljaju opštinom, i koliko vidimo nisu napravili neke uslove za život, za opstanak mladosti u opštini, nisu stvorili nikakav radna mjesta, uveli su nepotizam, političku zaslijepljenost, da ne nabrajam dalje. I kada kažete da je moj komentar „nizak“ budite ljubazni i objasnite mi kako da mladi bračni par uspije stvoriti uslove za normalan život i proširenje porodice za dva ili tri djeteta, na koji način da stvore finansijsku sigurnost za tu djecu koja bi se trebala roditi? Naravno oni koji su politički podobni da se mogu zaposliti u državnim intitucijama i imati dvije dobre plate, za njih to nije problem, ali oni ganjaju karijere a ne porodice.
Gospodine „Čitilac“ pogledajte malo oko sebe ako živite u Palama, kako stvarno narod živi.

Ne bavis se ni sobom izgleda.

Monogima istina ne odgovora, zar ne?

Generacija 96 imala 7 odjeljenja u OS Pale.

Pa naravno kad je dosta izbjegle djece bilo u Palama a jedna skola.