U toku ugradnja LED rasvjete

0

FOČA – U Foči je u toku rekonstrukcija javne rasvjete, koja podrazumijeva kompletnu zamjenu starih živinih svjetiljki štedljivim led sijalicama, čija je vrijednost 500.000 KM.
Posao je povjeren mostarskoj firmi „Dema-S“, a radnici preduzeća „Siming trejd“ iz Foče, koje je podizvođač, trenutno mijenjaju sijalice na donjem ćehotinskom mostu, nakon čega će uslijediti i zamjena sijalica na glavnom gradskom trgu.

Planirano je da bude zamijenjeno 1.000 sijalica, a troškovi će se, kroz uštedu električne energije, otplatiti u narednih pet godina.

Iz opštinskog budžeta do sada je godišnje za održavanje rasvjete izdvajano 150.000 KM, a ušteda od 60 odsto uplaćivaće se izvođaču radova.

U opštini je ranije rečeno da led sijalice, osim što su štedljive, daju kvalitetniju rasvjetu i traju 15 godina, tako da neće biti ulaganja u njihovo održavanje, pa se investicija isplati za kratko vrijeme.

U kompletnu zamjenu ušlo se nakon pilot projekta koji je realizovan prošle godine posredstvom Saveza opština i gradova u saradnji sa NJemačkim društvom za međunarodnu saradnju GIZ, kada je u užem gradskom centru postavljeno 39 led sijalica.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare