U toku treća faza izgradnje 17 stanova za izbjegle i raseljene

0

Na Sokocu je u toku treća faza radova na izgradnji 17 stanova za smještaj izbjeglih i raseljenih lica iz Alternativnog centra u Podromaniji kod Sokoca, za koju je Ministarstvo za izbjegla i raseljena lica Republike Srpske obezbijedilo oko 80.000 KM.

Načelnik sokolačkog Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno komunalne poslove Milomir Rajić rekao je Srni da ova faza izgradnje stambenog objekta obuhvata rad na fasadi i ugrađivanje stolarije, dok će preostati da se uradi unutrašnjost objekta.

Izvođač radova je preduzeće „Vranica“ sa Pala.

Ukupna vrijednost ovog projekta je oko 430.000 KM, od čega je za prve dvije faze utrošeno oko 350.000 KM. Veličina stanova je prilagođena broju članova porodica koje će biti smještene.

Rajić je potvrdio da je opština finansirala sa oko 93.000 KM rekonstrukciju i asfaltiranje dva ogranka Ulice Milanka Vitomira i Zmaj Jovinu ulicu.

Kao sastavni dio ovog projekta u planu je i asfaltiranje Ulice Petra Kočića u naselju Sokolačke Njive u dužini od 400 metara, za čiju će realizaciju biti izdvojeno oko 93.000 KM iz budžeta opštine.

Izvođač ovih radova je preduzeće „Romanijaputevi“.

Rajić je podsjetio da je preduzeće „Rajak-vob“ iz Sokoca izveo radove na izgradnji sekundarne kanalizacione mreže sa dva kraka u sokolačkom naselju Stari Baltići u dužini od 800 metara, te da je preostalo da određen broj građana bude priključen na ovu mrežu. Iz budžeta opštine za ove namjene je izdvojeno 28.000 KM.

On je napomenuo da je u Romanijskoj ulici urađen dio trotoara, te izvršena sanacija udarnih rupa, za šta je iz budžeta izdvojeno oko 15.000 KM.

Rajić je naveo da su u gradu osposobljeni i semafori, za šta je iz budžeta opštine izdvojeno 37.000 KM, a u okviru ovog projekta izvedeni su radovi i na osposobljavanju dijela rasvjete oko sportske dvorane. Radove je izvodilo preduzeće „Golden hands“ sa Pala.

(www.palelive.com / www.opstinasokolac.net)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare