U toku su prijave za „Jahorina ultra trejl 2023“

0
Mjesto susreta, izazova i ljepote na Jahorini u ljetnjim mjesecima 2023. godine, deveti put zaredom, biće takmičenje „Jahorina ultra trejl“. Već sada, subota, 22. jul je rezervisana za start trka ultra, maksi, midi i mini, dok će epilog ovogodišnjeg takmičenja biti u septembru, u okviru masters trke.

Svi učesnici pred sam početak odabrane trke preuzeće svoj bogat startni paket, koji im garantuje registracija za ovaj događaj.
Profesionalno mjerenje vremena sa GPS lajv praćenjem takmičara, trkačima će dati potpunu sigurnost u vjerodostojnost rezultata, dok će im besprijekornu brigu i maksimalnu sigurnost pružiti Služba spasavanja „Jahorina“, Civilna zaštita i Helikopterski servis Republike Srpske.
Činjenica da trke „Jahorina ultra trejl“ organizuje više od 120 zaposlenih Olimpijskog centra „Jahorina“, kompanije sa svjetskom reputacijom u organizaciji ovakvih ili sličnih događaja, poseban je pečat koji svi takmičari dugo pamte i kojem se rado vraćaju.
Četiri prepoznatljive, standardne trke dobile su blago izmijenjene trase, a u toku je i priprema najvećeg projekta ovogodišnjeg trejl spektakla – organizacija masters trke.
Najuspješnije učesnike očekuju nagrade, uključujući automobil za pobjednika masters trke.
Nova startna tačka najduže, ultra trke, ove godine je u Višegradu, a svojom trasom vodiće preko čuvene ćuprije na Drini i protezati se preko najljepših planina Bosne i Hercegovine, u dužini od 140 kilometara.
Maksi i midi trke ove godine će zadržati svoje dužine od 70 i 27 kilometara.
Trka namijenjena porodicama i rekreativcima, odnosno, pojedincima koji „nemaju puno kilometara pod pasom“, mini trka, dobiće potpuno novu kružnu rutu, započinjući i završavajući ispred hotela „Rajska dolina“ na Jahorini.

 

Veliko finale takmičenja „Jahorina ultra trejl“ predstavljaće trka masters, za čije će učešće pozivnicu dobiti 10 takmičara sa najboljim rezultatima iz ultra i pet takmičara sa najboljim rezultatima iz maksi trke.
Masters trka je svoj start pronašla u Nacionalnom Parku „Sutjeska“ u Dolini pionira, i učesnike će trasom voditi preko vrhova planina do Jahorine. Dužinom od čak 150 kilometara i kumulativnom visinskom razlikom od preko 7.700 metara, masters trka će predstavljati jednu od najizazovnijih trejl trka na području Jugoistočne Evrope.
Njen start zakazan je za 30. septembar, kada „čeka“ najizdržljivije iz mjeseca jula.
Olimpijski centar „Jahorina“ poziva sve zainteresovane da odaberu svoju trku i na vrijeme rezervišu svoje mjesto u najspektakularnijem ljetnom sportskom takmičenju.
(www.palelive.com)
Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare