U toku regrutovanje volontera

0

FOČA – Aktivisti nedavno uspostavljenog Lokalnog volonterskog servisa Foča danas su, povodom Međunarodnog dana volontera – 5. decembra, na Gradskom trgu dijelili promotivni materijal o značaju volontiranja, a s ciljem promocije humanosti i regrutovanja volontera.
Uz podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske, Lokalni volonterski servis, kao dio Volonterskog servisa Republike Srpske, osnovali su članovi Asocijacije mladih Foča, koji su poznati po brojnim volonterskim akcijama iz oblasti uređenja i zaštite životne sredine, te po omladinskom aktivizmu i organizaciji zabavnih i sportskih dešavanja.

Član Asocijacije mladih Aleksandar Vidojević kaže da je Lokalni volonterski servis mjesto gdje će se nalaziti podaci o dostupnim volonterima, o njihovim interesovanjima i oblastima u kojima mogu da pomognu, bilo da je u pitanju rad sa djecom, mladima i starijim licima, umjetničko ili kreativno izražavanje, sportske manifestacije ili zaštita životne sredine.

„Svako ko ima slobodnog vremena i želi da unaprijedi lokalnu zajednicu, kroz Lokalni volonterski servis ima priliku da se uključi u projekte i aktivnosti, kojih će u narednom periodu biti više. Naš posao je trenutno da stvorimo što širu bazu podataka, sa što više volontera, u nadi da ćemo imati mogućnost da im pružimo priliku da se ostvare kroz rad u servisu, a na proljeće, sa ljepšim vremenom, očekujemo više akcija, poput čišćenja i uljepšavanja životne sredine“, rekao je Vidojević.

Lokalni volonterski servis planira da uspostavi saradnju sa Spasilačkim klubom „Volf“, Udruženjem za pomoć osobama sa teškoćama u razvoju „Tračak nade“, Crvenim krstom i drugim organizacijama koje okupljaju volontere.

Prostorije ovog servisa nalaze se u objektu Tržnog centra „Bartula“, a registracija volontera vrši se svakodnevno od 12,00 do 15,00 časova.

Asocijacija mladih Foča prošlogodišnji je dobitnik priznanja Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske za doprinos razvoju volontiranja.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare