Na Jahorini su u toku radovi na uređenju i prošenju staza te čišćenje kamenja kako bi bilo moguće skijati na 20 cm snijega. Ovo je najveća akcija uređenja staza još od Olimpijskih igara 1984. godine.

U toku su i radovi na najvećem vještačkom jezeru za osnježavanje u Bosni i Hercegovini, a u okruženju se planiraju i ostali turistički sadržaji. Vještačko jezero će biti duboko oko 14 metara, prečnika oko 600 metara što će biti dovoljno da u toku cijele sezone snabdijeva sistem za vještačko osnježavanje vodom.

U planu je da se uporedo radi i na postavljanju infrastrukture za vjestačko osnježavanje, koje će biti pušteno dijelom u rad predstojeće sezone. Kada se osigura sistem za osnježavanje, Jahorina će imati više od 120 dana za skijanje u sezoni.

Radovi na stazama obuhvataju proširenja na pojedinim stazama gdje se stvarala velika gužva, zatim smanjenje nagiba na stazama gdje su se dešavale povrede, te sanacija neravnina koje su takođe skijašima predstavljale problem.

Na stazi Poljice u toku je uklanjanje dvojesda Poljice koji više nije u upotrebi, time će staza biti proširena i očišćena.

Međutim, nije samo zimska sezona prioritet u Olimpijskom centru Jahorina. Cilj uprave je da planina živi 365 dana u godini, pa je ove godine ostvaren pomak i ljetna sezona je bila veoma uspješna.

(www.palelive.com / Foto Hotel Sport Jahorina / Jahorina Prestige)

Pretplati se
Obavijesti me o
7 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Novi direktor je odmah krenuo sa rješavanjem osnježavanja gornjeg dijela staza

Smije li se znati ko je izvođač radova na uređenju? Koliko koštaju radovi? Ako je već Olimpijski centar prezadužen, odakle mu sredstva?

Kakve veze ima ko je izvodjac radova, da li je Pero ili je Marinko, bitno je da se radi. Izgleda pojedinci bi vise volili da se nista ne radi i da sve stagnira kao i proteklih godina.

Pa kako bolan nema veze? Onda ti ne bi smetalo ni za ulice, zgrade i setalista po Palama da nisu raspisivani tenderi i da je to dato nekom da radi bez ikakvih ispostovanih procedura. Ako nema veze onda neka nam 🙂 Nemo’ posle da se zalis da nesto ne valja 🙂

Svaka čast za akciju, da je bilo pameti ranije da se krene u slične akcije sada bi smo imali respektabilan centar, ali nema vee nikad nije kasno!
Moram reći, bez obzira koliko se radujem svemu što radi novo rukovodstvo, da neće ova akcija moći oprati gorak ukus ukradenih 40 miliona maraka koji se ovom akcijom i idejom „sa strane“ pokušavaju sakriti i opravdati.

A sad kad su krenule kiše sve smeđe. Dok ponovo ne zatravi i snijeg će nam crn biti.

Bravo za novo rukovodstvo! Samo naprijed! Što prije rasteretiti OC onih džabalebaroša, od čistačice do samog vrha, koji debelih dvadeset i dvije poslijeratne godine nisu radili ništa osim što su hapali, svukli Jahorinu u (kako to oni vole reći) „gubitak“ od nekoliko desetina miliona KM i sad im kriv neko ko je vidio kako stvari stoje, konačno počeo da pravi nešto od Jahorine pa pišu „otvorena pisma“ misleći da će tim oprati sebe, a trebaju da se nogom u guzicu udaraju što niko od njih davnih dana ne čami iza rešetaka (da mi je samo znati kojim se čudom to nije desilo?).