U toku radovi na rekonstrukciji ulica

0

Načelnik opštine Pale Boško Jugović izjavio je Srni da ova lokalna zajednica u narednom periodu počinje sa realizacijom velikog broja infrastrukturnih projekata koji će biti od značaja za ovu opštinu i njene građane.


Jugović je rekao da je Ulica Trifka Grabeža danas zatvorena za saobraćaj zbog izvođenja finalnih radova na njenoj rekonstrukciji.

„Nakon izrade trotoara, pješačkih staza i šahtova, počinje asfaltiranje kompletne ulice, ukupne dužine 520 metara. Zbog toga je izvršena obustava saobraćaja, a građani se upućuju na korišćenje alternativnih saobraćajnica“, dodao je Jugović.

On je najavio da, nakon ove, slijedi rekonstrukcija ulica Dobrosava Jevđevića, Svetosavska i Srpskih ratnika. Prema njegovim riječima, za realizaciju ovog projekta biće uloženo 510.000 KM.

Jugović je dodao da će se ulice raditi jedna po jedna, uz koordinaciju sa saobraćajnom policijom kako ne bi došlo do problema u odvijanju saobraćaju.

On je naglasio da bi u narednih desetak dana trebalo da počnu i radovi na sanaciji makadamskih puteva, te da su potpisani ugovori i odabrani izvođači radova koji će dobiti tačno određene lokacije za saniranje.

Jugović je rekao da je završena tenderska dokumentacija, koja je u fazi pripreme za objavljivanje, u vezi sa izgradnjom kanalizacione mreže.

„Ona obuhvata kanalizacionu mrežu od sportske dvorane ‘Peki’ do kanjonja rijeke Miljacke, sanaciju vodovoda vrela Prača i cjevovoda naselja Koran-Luke“, pojasnio je on.

Jugović je pojasnio da su to tri objekta vrijednosti oko milion KM koja će biti finansirana kreditom Evropske banke.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare