U toku nabavka novog sanitetskog vozila

0

Opština Pale obezbijedila je 50.000 KM za nabavku novog sanitetskog vozila, dok će ostatak potrebnog novca obezbijediti Dom zdravlja, a javni poziv za nabavku biće raspisan danas.
Načelnik opštine Miodrag Kovačević istakao je u razgovoru sa direktorom Doma zdravlja Vladimirom Lučićem da je nabavka ovog vozila veoma značajna za sve sugrađane, jer je bolnica Kasindo udaljena oko 20 kilometara, a Domu zdravlja je neophodno vozilo, s obzirom na to da je sadašnje nabavljeno 1998. godine.

On je pohvalio rukovodstvo i osoblje Doma zdravlja što su uspjeli da i pored svih finansijskih problema u zdravstvu izdvajaju sredstva za nabavku nove opreme.

Kovačević je istakao da u ovoj zdravstvenoj ustanovi radi stručno osoblje, da nema odliva medicinskog kadra, te da su na Palama stvoreni uslovi za kvalitetnu zdravstvenu zaštitu.

Lučić je napomenuo da je pitanje nabavke sanitetskog vozila prioritet Doma zdravlja, jer je njihovo najmlađe vozilo staro 18 godina.

On je zahvalio opštini Pale i načelniku za prepoznavanje značaja nabavke ovog vozila za stanovnike Pala, a što će, svakako, unaprijediti nivo usluga.

Dom zdravlja je u proteklih sedam godina prvi put pozitivno poslovao i podigao nivo kvaliteta zdravstvene zaštite, čime se svrstao u red sertifikovanih zdravstvenih ustanova.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare