U toku dezinfekcija javnih ustanova

0

Na području opštine Pale u toku je dezinfekcija javnih ustanova koje su u nadležnosti opštine s ciljem sprečavanja pojave virusa korona, zaštite i spašavanja stanovništva.

Ustanove koje će biti dezinfikovane su Kulturno-sportski centar „Pale“ i Sportsko-poslovni centar „Peki“, Dom za starija lica „Natura“, kao i vrtići i školske ustanove na području opštine.

Iz opštinske uprave ističu da opština uporedo sa ovim aktivnostima, sprovodi
kontrolu poštovanja na terenu naredbi Opštinskog štaba za vanredne situacije, da su u stalnoj komunikaciji sa opštinskim odborom Crvenog krsta, čiji su volonteri na raspolaganju.

Na teritoriji opštine Pale nije evidentiran nijedan slučaj zaraze virusom korona.

Iz opštinske uprave navode da lokalna zajednica u saradnji sa Domom zdravlja opštine Pale već 10 dana aktivno radi na prevenciji virusa, a sve u skladu sa preporukama Vlade Srpske i nadležnog ministarstva.

Štab opštine Pale za vanredne situacije donio je juče naredbu, kojom se zabranjuju rad trgovinskih, ugostiteljskih, zanatskih, uslužnih i drugih objekata i službi na području ove lokalne zajednice.

Rad trgovačkih centara zabranjuje se u dane vikenda, dok se od 7.00 do 18.00 časova ograničava rad trgovina prehrane i robe široke potrošnje.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare