U toku akcija uređenja „LJepša Srpska – ljepše Pale“

0

Na Palama je u toku akcija proljećnog uređenja ove lokalne zajednice čija je parola „LJepša Srpska – ljepše Pale“, saopšteno je danas iz opštinske uprave.

Akcija je počela juče, a iz opštine Pale pozivaju sve građane, učenike, radnike, zajednice etažnih vlasnika, ekološka društva i udruženja građana da se uključe u akciju čišćenja i uređenja dvorišta vlastitih kuća, stambenih zgrada, poslovnih prostora, škola, kao i parkova u okviru preduzeća i javnih parkova.

Paljansko preduzeće „Komunalno“ od 1. do 26. aprila neće naplaćivati ulaz na gradsku deponiju pravnim i fizičkim licima koja sama dovezu otpad.

„Učešćem u ovoj akciji, dajete puni doprinos ljepšem izgledu vašeg grada“, naveli su iz opštine Pale.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Oooooo, prošetah danas centrom Pala i oduševih se…sve očišćeno, oprano, umiveno, pokrpano, popravljeno, uređeno, zasađeno, ozelenjeno,…, božija milina!
Vratih se kući, a ono obuća i odjeća mi se ne vide od prašine….
Dobro bi bilo da „Komunalci“ odu u bilo koji grad-ić na obuku i tako vide kako se čiste, uređuju i održavaju te sredine…

Pale su mnooooogo daleko od toga.

На акцију се не позива данас за сутра, рјешавање здраве животне средине, услова развоја туризма и производње здраве хране на територији општине Пале је озбиљан посао. Толико тога треба урадити на чишћењу ријечних токова, ситног материјала и отпада поред путева, чишћењу приобаља, градске средине, мјесних заједница, села, шуме….. Треба коначно озеленити овај бетон град, ријешити шеталиште, од оног ругла, фонтане код поште, до фонтане код нове Цркве, направити стазе за шетање поред Миљацке,од Фамоса до Петље и на периферији града, коначно сакупити све канализације у колектор и завршити велики пројекат пречишћавања отпадних вода, изместити Топлану, планирати транзит, или да се на семафорима изграде два велика кружна тока(КАД ЗА 3-4 ГОДИНЕ ПРОЂЕ ТУНЕЛ ОД ГОРАЖДА, ПАЛЕ ЋЕ БИТИ ЗАГУШЕНЕ ОД САОБРАЋАЈА, А ВАЗДУХ ПЕДЕСЕТ ПУТА ВИШЕ ЗАГАЂЕН, ЗАМИСЛИТЕ КОЛОНУ ТЕРЕТНИХ И ПУТНИЧКИХ АУТОМОБИЛА НА СЕМАФОРИМА КОД БАРТУЛЕ И КОД АУТОБУСКЕ СТАНИЦЕ…………………………………………. Значи, та прича о здравој животној средини је сегмент приче о развоју Пала, то се ради плански,или, то је у овом моменту дио укупног програма развоја града за два четворогодишња циклуса, како то видим ја и моји ЗЕЛЕНИ. Да се држим теме, да би Пале и све мјесне зајендице очистили и уредили мора постојати јасан план рада, значи, формира се… Čitaj dalje »

Оно о чему надлежни не воде рачуна јесте да се не може једном годишње организовати оваква акција. Комунално у Палама јако лоше ради свој дио посла: улице се ријетко оперу, фонтане се не чисте на вријеме, цвијеће се не сади, клупе се не фарбају , код Старе цркве се могу ставити нове даске за сједење, парк борцима из Другог свејтског рата се слабо одржава- не сади се цвијеће. Поред тога опрвдано је питати чему служи Комунална полиција? Када се позову госпођа која се шета “дамски“по Палама само саопштава да они нису надлежни ни за разношење клупа, ни за избацивање кабастог отпада поред контејнера, ни за чишћење фонтане итд. Изгледа да су само надлежни да приме плату.Срамота.

Bolje da one rupe zakrpite, kada već nećete da asfaltirate, put prema Repcima, kao put iz srednjeg vijeka