U toku akcija prikupljanja pomoći za djecu sa Kosmeta

0
Istočno Novo Sarajevo

ISTOČNO SARAJEVO – Na području opštine Istočno Novo Sarajevo, gdje boravi 45 djece iz Novog Brda, u okviru projekta “Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske”, u toku je akcija prikupljanja pomoći za djecu koja nisu mogla da dođu.

Jedan od organizatora akcije Nataša Kulašinac rekla je Srni da su, uz pomoć učitelja sa Kosmeta, napravili spisak djece kojima bi poslali pakete pomoći.

“Zamisao je da napravimo pakete sa školskim priborom, slatkišima, garderobom, sredstvima za održavanje lične higijene. Paketi su za osnovce i srednjoškolce, mada ima i mlađe djece. Građani mogu pakete donijeti u Studentski dom u bivšoj kasarni `Slaviša Vajner Čiča`. Svaki vid pomoći je dobrodošao”, izjavila je Kulašinac.

Ona je pozvala građane da se priključe akciji do petka, 22. juna, jer djeca borave u Srpskoj do subote, 23.juna, ističući da pomoći mogu i vlasnici poslovnih objekata postavljanjem kutija za prikupljanje pomoći.

Kulašinac se nada da će se ova praksa nastaviti i da će djeca sa Kosova i Metohije ponovo doći u Republiku Srpsku.

“Bitno je da djeca sklapaju prijateljstva. Porodice kod kojih su smještena maksimalno su se potrudile da boravak djece sa Kosmeta učine što ugodnijim i da tokom ovih sedam dana posjete različita mjesta u Istočnom Sarajevu, kako bi upoznali ovaj kraj”, istakla je Kulašinac.

Osim u Istočnom Novom Sarajevu, djeca sa Kosova i Metohije koja su u Srpsku doputovala 16. juna u pratnji 80 prosvjetnih radnika, borave i na Palama i Han Pijesku, u Banjaluci, Prijedoru, Novom Gradu, Gradišci, Prnjavoru, Čelincu, Tesliću, Derventi, Modriči, Brodu, Šamcu, Trebinju i Višegradu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments