У току акција озелењавања, биће засађено 390 садница дрвећа

3

На подручју општине Пале у току је акција озелењавања у којој ће бити засађено 390 садница различитих врста зимзеленог и листопадног дрвећа, за шта је издвојено 14.000 КМ.

Циљ акције је уљепшавање животне средине и подизања еколошке свијести одраслих и д‌јеце.

Садња је организована у оквиру пројекта „Озелењавање Пала“, коју спроводи општина Пале у сарадњи са организацијом „Ворлд вижн“, која је донирала половину средстава за потребе ове акције.

Предсједник Скупштине општине Пале Стефан Стајчић рекао је новинарима да ће саднице бити посађене широм централног дијела општине.

„План нам је да озеленимо Пале и да ову акцију наставимо и на прољеће по мјесним заједницама и Олимпијском парку, те да то претворимо у сталну активност како бисмо потврдили све атрибуте општине Пале као туристичког, еколошки исправног и здравог мјеста“, поручио је Стајчић.

Он је захвалио организацији „Ворлд вижн“ и радницима паљанског Комуналног предузећа који спроводе акцију.

Помоћник директора Комуналног предузећа Владан Ђапић рекао је да се то предузеће радо укључује у ову акцију и да се њоме шаље лијепа порука домаћим, али и свим другим туристима који у току зимске сезоне посјете Пале.

Координатор на пројекту „Подржимо акције за промјене“ у организацији „Ворлд вижн“ Аднан Салихагић рекао је да ова организација интензивно ради са партнерима на спровођењу разних акција које укључују еколошке активности, те да је веома значајно у овакве пројекте укључити д‌јецу и омладину.

Он је подсјетио да је овај пројекат почео у октобру 2020. године и подразумијева разне еколошке активности укључујући и озелењавање урбаних средина.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
3 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Decembar je idealan za sadnju. Zna se da su mrazovita jutra i ledene noći preduslov za biljnu reprodukciju i uspjeh presađivanja. Prava odluka je bila i počupati šimšire koji su godinama preživljavali u ulici M.Simovica. Mozda Pale i ozelene za 30-40 godina.

pade snijeg na behar na voce

JOŠ SU SAMO OSTALA STABLA LIPE PORED STARE CRKVE I DOMA KULTURE, PREKO PUTA PUTA PIJACE. POSIJECITE I NJIH DA ZAVRŠIMO SA OSTACIMA PRIRODE U UŽEM CENTRU PALA.