U toku akcija „Daj krv, probudi heroja u sebi“

0
U toku akcija

FOČA – U akciji dobrovoljnog davanja krvi „Daj krv, probudi heroja u sebi“ koja je jutros počela u Foči odazvalo se 13 dobrovoljnih davalaca, a očekuje se da će dragocjenu tečnost dati više od 40 Fočaka.

Članovi navijačke grupe „Delije Foča“ uključili su se u akciju, koja će trajati do 14.00 časova, a koju je u više gradova Srpske organizovalo Udruženje Srba Hercegovaca u Srbiji.

Jedan od učesnika akcije Dušan Bodiroga kaže da se Foča pridružila Trebinju, Nevesinju, Bileći i Gacku.

„Uvijek je lijep osjećaj da nekome možete pomoći. Mnogo je bolji osjećaj davati nego primati, pogotovo što to nekome može značiti život“, rekao je Bodiroga.

Mladen Mandić iz Omladinskog pokreta Foča četvrti put je darivao krv.

„Kao što piše u hodniku transfuziološke službe, jednostavno, probudiš se, odeš i daš krv, sve je isto kao i svaki drugi dan, samo što spaseš nekome život“, rekao je Mandić.

Specijalista transfuziolog u Službi transfuziološke medicine u Foči Maja Kujundžić napominje da su zalihe krvi na zadovoljavajućem nivou, ali da svaka akcija mnogo znači.

„U ljetnom periodu potrebe su nešto veće, samim tim što je ovo turističko mjesto, pa je veći broj ljudi sa strane. Bolnica radi u punom kapacitetu, velike su hirurške intervencije uvijek u toku, tako da je krv uvijek potrebna“, rekla je Kujundžićeva.

Organizatori su naveli da će akcija prerasti u tradiciju i da se nadaju da će iz godine u godinu rasti broj davalaca.

 

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare