U temelje Srpske ugrađene su srpske kosti

0

ISTOČNO SARAJEVO – Udruženje porodica nestalih lica Sarajevsko-romanijske regije ističe da Republika Srpska stoji na čvrstim temeljima, na životima Srba koji su se žrtvovali za Srpsku, a čije su slike kostiju predstavnici bošnjačkih udruženja poslali zvaničnicima Republike u vidu „čestitke“ sa natpisom – „Ovo su temelji Republike Srpske“.


„Poredali su kosti Srba, koje su muslimanski zločinci i koljači svirepo likvidirali u Sarajevu, Srebrenici, Bratuncu, Kravicama, Skelanima, Majevici, Ozrenu, centralnoj Bosni i dolini Neretve jer su te kosti ugrađene u temelje Republike Srpske“, navodi se u saopštenju koje je potpisao predsjednik Udruženja Milan Mandić.

On ističe da su pripadnici srpskog naroda na najsvirepiji način ubijani, a potom sakrivani tako da mnogi od njih ni do danas nisu pronađeni.

Mandić je ponovio da te kosti Srba čine temelje Srpske i da su ih sada „potomci njihovih zločinaca i zlikovaca konačno pokazali na svjetlo dana“.

U saopštenju se navodi da svaki predstavnik vlasti Republike Srpske koji je dobio takvu „čestitku“ treba da bude ponosan na kosti stradalih Srba, koje su čvrsti temelji Srpske.

Nevladine organizacije iz Federacije BiH poslale su razglednice s motivom ljudskih žrtava na više adresa zvaničnika i institucija u BiH, s ciljem osude obilježavanje 9. januara, Dana Republike Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare