U svim hramovima biće služene vaskršnje liturgije

0

VIŠEGRAD – Na području opštine Višegrad u svim hramovima biće služene vaskršnje liturgije, rekao je Srni sveštenik Aleksandar Topalović.
Vaskršnja liturgija u manastirima Uspenija Presvete Bogorodice u Dobrunu, Svetog oca Nikolaja u Dobrunskoj Rijeci i Vaznesenja Gospodnjeg u Vardištu počeće 1. maja, na Vaskrs u 6.00 časova.

U Hramu Presvete Bogorodice na Megdanu i u Hramu Svetog Save na Gornjoj Lijesci sveta liturgija počeće na Vaskrs u 5.00 časova, u Hramu Svetog cara Lazara u Andrićgradu biće služena u ponoć, a u hramu Svete Trojice u Blacama u 6.00 časova na Vaskrs.

U Hramu začeća Svetog Jovana u Višegradskoj banji liturgija će biti služena drugog dana Vaskrsa u 10.00 časova.

Vaskršnje tucijade biće održane u Hramu začeća Svetog Jovana u Višegradskoj banji u ponedjeljak, 2. maja u 11.00 časova, a biće izabrano najljepše ukrašeno i najtvrđe jaje.

Hram Svetog cara Lazara u Andrićgradu na Vaskrs, sa početkom u 18.00 časova pripremio je prigodan program u kojem će učestvovati dječiji hor „Sunce“ iz Višegrada, a nakon toga biće održano takmičenje za izbor najljepšeg i najtvrđeg jajeta.

Vaskršnja tucijada biće održana na Vaskrs i kod crkve brvnare u selu Bijela.

Drugog dana Vaskrsa, u Manastiru Svetog oca Nikolaja u Dobrunskoj Rijeci biće održana 10. vaskršnja tucijada sa početkom u 10.00 časova.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare