U subotu tradicionalni godišnji koncert

0

Kulturno-umjetničko društvo /KUD/ „Mladost“ sa Pala održaće u subotu, 2. decembra, tradicionalni godišnji koncert povodom 64 godine postojanja.

Član Upravnog odbora KUD „Mladost“ Slavica Radović rekla je Srni da će na koncertu kao gosti biti članovi istoimenog KUD-a iz Hamburga.

„Riječ je o uzvratnoj posjeti i drago nam je što će biti tu. Na našem koncertu obično učestvuje oko 300 igrača, od najmlađih do veterana izvorne grupe“, rekla je Radovićeva i naglašava da se iz godine u godinu trude da koncert bude usješniji i ljepši.

Ona je istakla da imaju novu baletsku sekciju koja radi pod upravom KUD-a, te da program uvijek bude drugačiji.

Radovićeva je podsjetila da je KUD „Mladost“ osnovan 1953. godine i da imaju 300 članova podijeljenih u četiri grupe, od najstarijih do najmlađih.

„Okupljamo djecu i omladinu svih uzrasta u više sekcija – folklornoj, frulaškoj, guslarskoj, narodnom orkestru i izvornoj grupi“, rekla je ona i dodala da KUD „Mladost“ bavi očuvanjem izvorne narodne tradicije i kulture kroz igru, pjesmu i sakupljanje narodne nošnje.

Ona je naglasila da će se dio prihoda od ulaznica, koje će koštati četiri KM, iskoristiti za postavljanje još jedne koreografije te za nabavku nošnji.

Koncert KUD-a „Mladost“ biće održan u Sportsko-poslovnom centru „Peki“ sa početkom u 18.00 časova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare