U subotu pohod „Mika Savić Piri“

0
U subotu pohod

FOČA – Tradicionalna planinarska transverzala „Mika Savić Piri“, koju organizuje fočansko Planinarsko društvo „Zelengora“, biće održana u subotu, 10. marta.

Ovo je 22. pohod u čast pokojnog Mike Savića, istaknutog člana „Zelengore“.

Od planinskog prevoja Bakić, preko Slabića, Krušičkih brda, do Planinarskog doma „Zabrana“ iznad Foče, staza je duga 16 kilometara, pogodna je za sve uzraste, pa je ovo jedna od omiljenih akcija fočanskih planinara.

Predsjednik Planinarskog društva „Zelengora“ Karlo Šimović rekao je Srni da je za sve učesnike pohoda obezbijeđen prevoz do startne pozicije na Bakiću, čaj na Krušičkim brdima i ručak na „Zabrani“.

„Pozvao bih sve ljubitelje prirode, planinare i rekreativce da učestvuju u ovoj akciji, koja svake godine okupi 200 izletnika iz Foče i okolnih opština. Transverzala nije zahtjevna, a sa Slabića i Pliješa pruža se izuzetan pogled na okolne gorostase – Maglić, Volujak i Zelengoru, tako da svako može da nađe mir i uživanje“, kaže Šimović.

On je dodao da su planinari već bili u izvidnici staze i da se snijeg intenzivno topi, tako da neće predstavljati smetnju učesnicima akcije.

Okupljanje i polazak planinara je u 8.00 časova ispred hotela „Zelengora“ u Foči.

Prijave se vrše do petka, 9. marta, u Turističkom info-centru u Ulica kralja Petra, od 8.00 do 16.00 časova, a kotizacija iznosi osam KM.

Djeca do 14 godina plaćaju pet KM.

(www.palelive.com / Srna / Foto arhiva)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare