U subotu počinju “Principovi dani”

0

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – Svečanosti povodom tradicionalne manifestacije “Principovi dani” počeće u subotu, 22. juna, u Istočnom Novom Sarajevu gdje će biti održan bogati kulturni, umjetnički i zabavni program.

Otvaranje manifestacije predviđeno je u subotu u Gradskoj umjetničkoj galeriji gdje će biti otvorena likovna kolonije “Beli vuk 2019” i predstavljena djela likovne kolonije “Art simpozijum Jahorina”.

U nedjelju, 23. juna, biće promovisana knjiga “Sami na svijetu” autora Željka Pržulja, u organizaciji Matične biblioteke Istočno Sarajevo.

U Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo u ponedjeljak, 24. juna, biće održana projekcija filma “Spomenko na vječnoj straži” i promocija knjige “Spomenko i Ozren” autora Mile Savića.

U utorak, 25. juna, posjetioci će moći da vide izložbu ručnih radova učenika Osnovne škole “Sveti Sava” iz Istočnog Novog Sarajeva, a predstaviće se i Udruženje za očuvanje narodnog stvaralaštva “Mitrov danak” uz izvornu pjesmu i strune gusala. Istog dana biće održano i Književno veče koje organizuje Književni klub “Miloš Vidaković” i Centar za kulturno-prosvjetnu djelatnost “Prosvjeta” Rudo.

U Parku “Gavrilo Princip” u srijedu, 26. juna, biće održana “Konferencija beba 2019”, a u Kulturnom centru promocija etnomuzikološkog filma “Svadba”, na kojoj će biti predstavljeni svadbeni običaji sa Romanije.

U četvrtak, 27. juna, u Parku “Gavrilo Princip” u 19.00 časova biće predstavljena Škola ikonopisa Pravoslavnog centra za mlade Mitropolije dabrobosanske “Sveti Petar Sarajevski”, a istog dana biće održana monodrama “Mudri junačni vojvoda Janko Katić”.

Cvijeće na spomenik Principu biće položeno u petak, 28. juna.

U Gradskoj umjetničkoj galeriji u petak će biti održana i Vidovdanska akademija, te predstavljeni radovi likovne kolonije “Beli vuk 2019”, nakon čega će biti otvorena izložba skulptura, slika i crteža autora Jelene Božović Đorđević i Slavka Tuševljaka.

Završnog dana manifestacije, u nedjelju, 30. juna, u Parku “Gavrilo Princip” biće održan Dan sporta.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments