U subotu nastavak vakcinacije, spremno 350 doza

2

Dom zdravlja Pale u subotu, 15. maja, nastaviće vakcinaciju protiv virusa korona lica starijih od 65 godina sa područja paljanske opštine, a pripremljeno je 350 doza ruske vakcine „sputnjik ve“, rekao je Srni koordinator kvaliteta ove zdravstvene ustanove Nebojša Tanović.

On je naglasio da će vakcinacija početi od 8.00 časova, te da je pripremljeno 350 doza vakcina, što će biti dovoljno za drugi ciklus imunizacije stanovništva.

„Sugrađani stariji od 65 godina su prioritetna kategorija za imunizaciju“, naglasio je Tanović.

Tanović je naveo da će u subotu biti revakcinisano i 77 lica vakcinom kineskog proizvođača „Sinovak“, te da je vakcinacija protiv virusa korona dobrovoljna i besplatna.

Prema njegovim riječima, Dom zdravlja Pale vakcinisao je 412 svojih sugrađana, od kojih je 75 revakcinisano, ne uzimajući u obzir one koji su se vakcinisali u Srbiji.

U prethodnom periodu, na Palama su vakcinisani radnici Doma zdravlja, kao i korisnici usluga i zaposleni u Domu za starija lica „Natura“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
2 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Opet ne može biti vakcina ni za 3% prijavljenih u prvom krugu. Sramota neviđena.

Prvo bilo 400 vakcina, sada 350, pošto su Sputnjik primiće ih samo oni kojima se dala prilika da biraju i koji imaju štelubu DZ, dio će naravno primiti prijatelji i poznanici mlađi od 65 godina, i svešće se na 1% ovih smrtnika što mjesecima čekaju vakcinu. Bitno je da smo odmah iza Srbije.