U subotu koncert grupe „Kulturni centar“ i hora Filozofskog fakulteta

0

Paljanski rok sastav „Kulturni centar“ održaće u subotu 18. novembra koncert u Kulturnom centru Pale.

Na kulturnom događaju pod nazivom „Ljubav ili prije nego što pomislim na smrt“ u podnaslovu „Veče naših i vaših pjesma“ publika će imati priliku da čuje 19 ljubavnih pjesama.

Specijalni gosti na koncertu biće članovi hora Filozofskog fakulteta u Palama.

Gitarista grupe Kulturni centar Miloš Malović istako je da očekuje prije svega dobru svirku i druženje.

„Moja saradnja sa horom Filozofskog fakulteta traje već godinu dana. Bio sam im pratnja sa gitarom na nekoliko nastupa i dva koncerta i tako se javila ideja za organizovanjem zajedničkog koncerta.

Želimo da organizovanjem koncerta pokažemo da u Palama postoje ljudi koji se bave muzikom, kulturom, umjetnošću. Mi imamo samo ljubav i dobru volju za ono čime se bavimo i to je ono što nas veže i to želimo da podijelimo sa publikom“, istakao je Malović i zahvalio se JU Kulturno-sportski centar Pale koja je pomogla u realizaciji ovog projekta ustupanjem sale za vježbanje i održavanje koncerta.

Grupa „Kulturni centar“ postoji od 2010. godine. Rad grupe zasnovan je, uglavnom, na komponovanju i sviranju autorskih pjesama. Do sada imaju oko 20 autorskih pjesama, a snimili su četiri: Pravednik, Anarhist, Raštimavanje i Sloboda, te spotove za pjesme Pravednik, Anarhist i Sloboda.

Kulturni centar do sada je nastupao na više muzičkih festivala i kulturnih događaja: Naučni skup „Srpski jezik, književnost i umjetnost“ u organizaciji Filološko-umjetničkog fakulteta iz Kragujevca, „Bir fest“ u Bijeljini, „Kamp fest“ u Han Pjesku, Prvi moto-susret u Palama, te nekoliko autorskih koncerata u Palama i Istočnom Sarajevu.

U grupi trenutno sviraju prof. dr Želimir Vukašinović – vokal i akustična gitara, Miljan Maksimović – bubanj, Petar Radović – bas gitara i Miloš Malović – električna gitara.

Koncert počinje u 20.00 časova, a cijena ulaznice je simbolične dvije konvertibilne marke.

(www.palelive.com)

 

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare