U subotu humanitarni koncert za Miloša Božovića

0

ISTOČNA ILIDŽA – Centar za kulturu i informisanje Istočna Ilidža organizuje u subotu, 18. marta, humanitarni koncert pod nazivom „Igrajmo za Miloša“ za pomoć u nastavku liječenja Miloša Božovića iz Istočne Ilidže, koji je povrijeđen na utakmici 2014. godine.

Vršilac dužnosti direktora Centra za kulturu i informisanje Istočna Ilidža Božidar Novaković rekao je novinarima da će na koncertu učestvovati i gosti iz kulturno-umjetničkih društava „Boško Vujadin“ iz Kasindola, „Slavija“ iz Istočnog Novog Sarajeva, „Jahorina“ iz Trnova.

On je naveo da će učestvovati i društva „Mirko Srzentić“ iz Podgorice, „Bratstvo“ iz Subotice, „Branko Radičević“ iz Siriga, „Đorđe Natošević“ iz Novog Slankamena, „Sarvaš“ iz Osijeka i „Zora“ iz Betina, ističući da će biti više od 100 učesnika.

Novaković je izrazio zahvalnost predsjedniku Kulturno-umjetničkog društva „Bratstvo“ iz Vojkovića Biljani Ristić na pomoći u organizaciji koncerta.

Ristićeva je uputila poziv građanima Istočnog Sarajeva, Sarajeva i šire da dođu na koncert pod nazivom „Igrajmo za Miloša“, dodajući da je ovo samo jedan u nizu humanitarnih koncerta koji su organizovali, odnosno učestvovali.

„Nadam se da je ovo posljednji put u našem gradu da mi skupljamo novac na ovakav način za liječenje djece, pa i sugrađana starije dobi“, istakla je Ristićeva.

Koncert će se održati u dvorani Osnovne škole „Aleksa Šantić“ u Vojkovićima u Istočnoj Ilidža sa početkom u 18.00 časova.

Kutije za dobrovoljne priloge biće postavljene na ulazu u dvoranu.

Miloš Božović bio je golman juniorske ekipe Fudbalskog kluba „Slavija“ iz Istočnog Sarajeva i doživio je tešku povredu glave na utakmici 2014. godine. Za njegov opravak neophodan je nastavak liječenja u Rusiji.

Akciju prikupljanja pomoći za liječenje Božovića pokrenula je Opštinska organizacija Crvenog krsta Istočna Ilidža u prvoj sedmici februara i podržana je od više fizičkih i pravnih lica na široj Sarajevsko-romanijskoj regiji.

Novčana sredstva moguće je uplatiti i na tekući račun broj: 562-012-815-030-2396 NLB Banka ili uplatom na IBAN broj, BA3956201281150302590 primalac Aleksandar /Sreta/ Božović, Akadenika Petra Mandića 48, 71123.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare