U srijedu svečano otvaranje 56. MOSI

0

SOKOLAC – U srijedu, 3. jula, na Sokocu će svečano biti otvorene 56. Međuopštinske omladinske sportske igre /MOSI/, na kojima će učestvovati sportisti iz 27 opština sa tromeđe Srbije, Crne Gore i BiH, rekao je Srni načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica.

On je naglasio da je svečano otvaranje najveće sportske amaterske manifestacije na Balkanu planirano na stadionu „Bara“ u 17.00 časova u prisustvu više od 2.000 sportista-učesnika, nekoliko stotina sportskih radnika, sudija i novinara.

Bjelica je rekao da bi 56. MOSI trebalo da otvori predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

Svečanosti će prisustvovati i predstavnici opština iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske, Federacije BiH, te političkog, društvenog i privrednog života grada Istočno Sarajevo, Sarajevsko-romanijske i Gornjodrinske regije, kao i građani.

Bjelica je naglasio da će u takmičarskom dijelu učestvovati 251 sportska ekipa /164 muške i 87 ženskih/ u atletskim disciplinama, odbojci, košarci, rukometu, streljaštvu, šahu, stonom tenisu, planinarstvu, fudbalu, malom fudbalu, odbojci na pijesku, ribolovu, biciklizmu, tenisu i karateu.

Bjelica, koji je i predsjednik Organizacionog odbora 56. MOSI, istakao je da je dolazak svih ekipa na pomoćni fudbalski teren Sportskog centra „Glasinac“ planiran u 15.30 časova, a potom slijedi svečani defile, unošenje zastave igara do jarbola za podizanje.

Prema programu 56. MOSI, takmičarski dio manifestacije počinje fudbalskom utakmicom ekipa „Rudo“ i „Sokolac“ oko 18.00 časova, a potom slijede atletske trke na 800 metara-žene i 1.500 metara-muškarci.

Sokolac je bio domaćin 48. MOSI 2011. godine kada je na toj manifestaciji učestvovalo više od 1.000 sportista iz 25 opština iz Srbije, Crne Gore i BiH /Republike Srpske i Federacije BiH/.

Opština Sokolac učesnik je međuopštinskih omladinskih sportskih igara od 1987. godine kada je domaćin bila opština Rogatica.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare