U srijedu promocija audio-knjige poema Dare Sekulić

0

ISTOČNO SARAJEVO – U Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo u srijedu, 17. avgusta biće održana promocija audio-knjige poema „Udari mora“, autora Dare Sekulić, u izdanju Specijalne biblioteke za slijepa i slabovida lica Republike Srpske, a u produkciji Forum teatra Istočno Sarajevo.
Ovo je prvo audio-izdanje poezije poznate književnice Dare Sekulić, nastalo na inicijitavu direktora Specijalne biblioteke za slijepa i slabovida lica Republike Srpske Želimira Radinovića, sa idejom da se poezija približi slijepim i slabovidim licima i na taj način im se omogući da uživaju u zvučnom doživljaju poezije kroz izgovoreni stih i muziku, saopšteno je iz Forum teatra.

„Ono što veliča poeziju Dare Sekulić, kao njena bitna komponenta je njeno stalno kušanje da sublimiše energiju pjesničkog jezika i slika, da zbije njihove lirske reference u korijen pjesme i tako ne dozvoli rasprskavanje poetske građe. Ona ima tanani osjećaj za artikulaciju jezičkog blaga i zaboravljenog semantičkog sjaja u njemu, te se njene pjesme doimaju kao duboko proživljene i iščišćene fantazme u otkucajima kolektivnog pulsa“, navodi se u saopštenju.

U programu učestvuju Dara Sekulić, narator poeme Aleksandra Mitrić-Štifanić i direktor Specijalne biblioteke za slijepa i slabovida lica Republike Srpske Želimir Radinović.

Početak promocije zakazan je u 19.00 časova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare