U srijedu predavanje o morbilima

0

ISTOČNO SARAJEVO – Dom zdravlja Istočno Sarajevo organizovaće u srijedu, 12. juna, predavanje specijaliste infektologije LJiljane Salate o temi „Šta znamo o morbilima“.

Vršilac dužnosti direktora ove ustanove Tijana Gavrić Mičić izjavila je da je do sada na području opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo evidentirano dvadesetak djece i odraslih oboljelih od morbila.

„Uglavnom je riječ o nevakcinisanim osobama i ovo predavanje je organizovano upravo s ciljem da se skrene pažnja na značaj vakcinacije, s obzirom na to da je riječ o jednoj od najzaraznijih virusnih infekcija. Nažalost, nemoguće je dati tačan broj oboljelih jer se neki odmah javljaju u privatne klinike i tu se liječe, a neki idu direktno u bolnicu `Srbija`“, rekla je Mičićeva Srni.

Ona je još jednom pozvala roditelje da vakcinišu djecu, dodajući da je to jedini način da se zaštiti mali broj mališana, koji iz određenih zdravstvenih razloga, nisu u mogućnosti da se vakcinišu.

Mičićeva je pozvala sugrađane da dođu na predavanje, čiji je početak u 17.00 časova u Administrativnom centru grada Istočno Sarajevo, te da se dodatno informišu o ovom oboljenju i preventivnom djelovanju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare