U srijedu humanitarni koncert za pomoć Snježani Bašević

0

SOKOLAC – Na Sokocu će 31. maja biti održan humanitarni koncert za pomoć teško bolesnoj Snježani Bašević, kojoj je neophodno 100.000 KM za transplantaciju bubrega u Francuskoj.


Za pomoć Baševićevoj može se donirati i jedna KM putem humanitarnog broja 1413 koji je u funkciji od početka maja.

„Sredstva koja su do sada prikupljena na žiro-računu i pozivima na humanitarni broj predstavljaju tek petinu od potrebnih 100.000 KM za transplantaciju bubrega“, rekla je Srni Baševićeva.

Baševićeva je zahvalila svima koji su donirali novac i pozvala sve dobre ljude da pomognu, jer joj njihova pomoć život znači.

Ona je istakla da je raduje da je ljudi, kojima je pomagala, nisu zaboravili i da joj njihova podrška pruža nadu da će pobijediti naslijeđenu bolest.

Baševićeva kaže da je zbog sve većeg broja ljudi kojima je potrebna pomoć osnovala Udruženje za pomoć licima sa posebnima potrebama „Podrška“, koje broji više od 80 članova, te je uspješno organizovala više od 30 humanitarnih akcija za pomoć oboljelima i socijalno najugroženijim licima.

Snježana Bašević nema bliskih srodnika koji bi bili donori za transplataciju bubrega u Republici Srpskoj ili Srbiji, te zbog toga jedini spas doktori vide u operaciji u Francuskoj.

Prema njenim riječima, za sada tri puta sedmično ide na dijalizu u Istočno Sarajevo, ali „taj medicinski proces veoma teško podnosi“.

„Meni je danas potrebna pomoć i molim sve dobre ljude da mi pomognu da prikupim novac za operaciju, tim prije što se doktori pribojavaju da moj organizam narušen višegodišnjom bolešću, ne može čekati dugo prikupljanje sredstava“, ističe Baševićeva.

Humanitarni koncert biće održan u Sportskoj dvorani na Sokocu od 19.00 časova. Ulaznica košta tri KM.

Na koncertu će nastupiti pjevači i grupe sa područja ove opštine, kao i Kulturno-umjetničko društvo „Romanijska Luča“ i Plesni klub „Nika“.

Sredstva za pomoć Snježani Bašević zainteresovani mogu uplatiti na žiro račun 562-012-81117364-57 ili na žiro račun Udruženja „Podrška“ 5620128064449248 NLB Razvojna banka.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare