U srijedu audicija za talente

0

Na Palama će u srijedu, 3. marta, biti održana audicija za učešće na muzičkom takmičenju „Ritam Evrope“, namijenjenom mladima talentovanim za pjevanje i ples uzrasta od 14 do 21 godine.

Audicija će početi u 12.00 časova u Kulturnom centru Pale, saopšteno je iz opštinske uprave.

U saopštenju se navodi da se djeca i omladina mogu prijaviti slanjem poruke na „Instagram“ nalogu /@ritamevrope/.

„Poruka treba da sadrži ime i prezime, godinu rođenja, grad iz kojeg dolaze, kao i to da li se prijavljuju za pjevanje ili ples. Ukoliko se radi o plesnoj grupi, mogu se prijaviti sa jednog naloga tako što će u poruci navesti podatke za svakog člana grupe. Plesači sa sobom, na USB prenosnom uređaju, treba da ponesu muziku uz koju će igrati i plesati“, istaknuto je u saopštenju.

Pobjednik takmičenja će biti izabran kombinacijom glasova stručnog žirija, žirija gradova i opština učesnika televizijskog programa „Ritam Evrope“ i gledalaca koji glasaju putem SMS-a.

Ovo takmičenje osmišljeno je kao „Evrovizija“ za mlade.

Na ovoj manifestaciji gradovi i opštine Republike Srpske predstavljaće neku od evropskih zemalja, a učesnici će pjevati na različitim evropskim jezicima.

Iz opštinske uprave ističu da će odabrani kandidati imati priliku da svoj talenat za pjevanje i ples usavršavaju tokom sedmomjesečnih priprema sa trenerima glasa, kao i umjetničkim direktorima scenskog performansa „Ritam Evrope“, a sve propozicije takmičenja nalaze se na sajtu www.theeurope.eu.

Program „Ritam Evrope“ biće emitovan uživo na RTRS.

Podršku djeci i omladini Srpske putem ovog televizijskog formata daju i ambasadori zemalja Evrope, EU, Australije i Izraela.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare