U Srednjoškolskom centru 116 mjesta za upis

0
SŠC Vasilije Ostroški
SŠC Vasilije Ostroški

SOKOLAC – U Srednjoškolskom centru „Vasilije Ostroški“ na Sokocu za narednu školsku godinu planiran je upis 116 učenika u pet odjeljenja četvrtog stepena.

Direktor Srednjoškolskog centra Miroslav Maksimoviće rekao je Srni da će učenici moći da upišu gimnaziju, šumarstvo i obradu drveta, ekonomiju, pravo i trgovinu i dodao da je važno da na vrijeme predaju dokumentaciju za upis.

On je naveo da je planiran upis 48 učenika u gimnaziju opšteg smjera u dva odjeljenja.

Jedno odjeljenje gimnazije opšteg smjera od 20 učenika biće upisano u Područnoj školi u Han Pijesku, koja funkcioniše u okviru Srednjoškolskog centra „Vasilije Ostroški“ Sokolac.

U struci šumarstvo i obrada drveta za jedno odjeljenje zanimanja šumarski tehničar četvrtog stepena moći će da se opredijele 24 učenika.

Za zanimanje tehničar, četvrtog stepena složenosti, u struci ekonomija, pravo i trgovina mogu se opredijeliti 24 učenika.

Prema raspisanom Konkursu za upis učenika u prvi razred srednjih škola Republike Srpske u školskoj 2018/2019. godini, prvi upisni rok će trajati od 11. do 22. juna, a drugi od 2. do 13. jula.

Rezultati upisa će biti objavljeni u petak, 22. juna, do 10.00 časova na oglasnoj tabli škole.

Konkursom je predviđeno oko 11.000 mjesta u srednjim školama, a manje od 10.000 učenika u Srpskoj završava osnovnu školu u ovoj školskoj godini.

Prošle godine je u Srpskoj upisano 10.207 učenika u prve razrednje srednjih škola.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments