U srednjim školama ostalo 39 slobodnih mjesta

0

ZVORNIK – U dvije zvorničke srednje škole u prvom upisnom roku upisala su se ukupno 393 učenika, a ostalo je još 39 slobodnih mjesta, saopšteno je danas iz Gradske uprave Zvornik.


U Srednjoškolskom centru „Petar Kočić“ predviđen je upis 240 učenika u 10 odjeljenja.

Na opšti smjer Gimnazije upisana su 62 učenika, a ostalo je 10 slobodnih mjesta, dok su na društveno-jezičkom smjeru upisana 22 učenika, a ostala su dva slobodna mjesta.

Za zanimanje bankarski-tehničar upisana su 23 učenika, a ostalo je jedno slobodno mjesto, dok je za zanimanje trgovački tehničar upisano 16 učenika, a ostalo je osam slobodnih mjesta.

Za zanimanje kuvar popunjena su 23 mjesta, a ostalo je jedno slobodno. Na zanimanjima ekonomski tehničar i medicinski tehničar popunjena su sva upisnim planom predviđena mjesta.

U Tehničkom školskom centru na strukama elektrotehnika, saobraćaj i mašinstvo i obrada metala popunjeno je 175 od predviđenih 192 mjesta.

Na zanimanjima tehničar elektroenergetike, tehničar računarstva, tehničar drumskog saobraćaja, električar, vozač motornih vozila, rukovalac građevinskih i pretovarnih mašina, automehaničar i varilac popunjena su sva predviđena mjesta.

Na zanimanju autoelektričar ostalo je jedno slobodno mjesto, te po osam slobodnih mjesta na zanimanjima tehničar PTT saobraćaja i mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje.

Direktor Tehničkog školskog centra Goran Grujić rekao je da je prvi put za sedam godina ispunjen plan upisa koji se odnosi na broj odjeljenja.

U prvom razredu školske 2017/18 godine biće osam odjeljenja, što je za jedno odjeljenje više u odnosu na broj učenika koji je izašao iz ove školske ustanove u školskoj 2016/17 godini.

Grujić je istakao da je to rezultat dobre promocije škole, kao i potražnje na tržištu rada za kadrovima koji se školuju u ovoj srednjoškolskoj ustanovi.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare