U srednje škole upisano 109 učenika

0

ZVORNIK – U dvije srednje škole Zvorniku u junu je u školsku 2014/15. godinu upisano 109 svršenih osnovaca sa 60 i više bodova.
U Srednjoškolski centar „Petar Kočić“ upisano je 99, a deset u Tehničko-školski centar.

Sva slobodna mjesta popunjena su na smjeru zdravstvo u Srednjoškolskom centru. Za medicinskog i farmaceutskog tehničara opredijelila su se po 24 učenika.

Opšti smjer u Gimnaziji upisao je 31 učenik, a društveno-jezički osam, dok je interes za ekonomskog tehničara u junuskom upisnom roku pokazalo devet učenika, a tri za poslovno-pravnog tehničara.

Direktor Tehničko-školskog centra Goran Grujić rekao je da u ovoj školi tradicionalno nema puno kandidata, ali ističe da se ove godine prijavilo duplo više nego prethodne godine.

Za tehničara drumskog saobraćaja opredijelilo se šest učenika, profil tehničar računarstva odabrala su tri učenika, a tehničara elektroenergetike odabrao je jedan svršeni osnovac.

U ovoj srednjoj školi ostalo je slobodnih mjesta na svim zanimanjima koja se uglavnom popunjavaju u drugom upisnom roku.

Konkursom je predviđeno da u ove dvije zvorničke srednje škole bude upisano ukupno 456 svršenih srednjoškolaca, od toga 240 u Srednjoškolski centar i 216 u Tehničko-školski centar.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare