U selu Žunovi na Bioštici održan Stream Fishing Cup 2015

0

U subotu, 26. septembra u selu Žunovi, na rijeci Bioštici održan je drugi po redu Stream Fishing Cup, ribolovačko takmičenje u lovu grabljivica vještačkim mamcima sa obale.

Ribolovačka staza u dužini od 1 km je bila uređena i postavljena po standardima međunarodne ribolovačke organizacije FIPSed po čijim pravilima se i odvijalo takmičenje.

Ove godine na takmičenju su nastupila 24 takmičara iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Makedonije.

Lovilo se u 4 runde po 45 minuta uz upotrebu vještačkih mamaca (leptira, voblera, silikonskih varalica).

Do posljednjeg sudijskog zvižduka upecano je 120 potočnih pastrmki, a poredak je bio sljedeći:

1. mjesto Boris Ladan, Jajce BiH
2. mjesto Branislav Đurić, Breza BiH
3. mjesto Igor Lacić, Jajce BiH

Kvalitet takmičenja je bio na visokom nivou što pokazuje i učešće Spin Fishing reprezentativaca BiH, Srbije i Hrvatske i već poslije druge godine takmičenje je poprimilo epitet međunarodnog.

Sponzori takmičenja Stream d.o.o. i Tito Craft vobleri su obezbijedili vrijedne nagrade, medalje i diplome za 3 prvoplasirana takmičara kao i nagradu za Fair Play koja je pripala najstarijem takmičaru Miri Vrljicku iz Breze.

Podršku je pružilo javno preduzeće Šume RS, Šumsko gazdinstvo Sokolac.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/stream-fishing-cup-biostica-2015/] width=[54] height=[54] title=[U selu Žunovi na Bioštici održan Stream Fishing Cup 2015] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare