U SD „Slavija“ u subotu organizovano „Univerzitetsko veče“

0

Studentski Parlament Univerziteta u Istočnom Sarajevu u subotu je organizovao „Univerzitetsko veče“ u dvorani „Slavija“. Gost večeri je bila „Riblja čorba“, koja kao i uvijek zna napraviti dobru atmosferu. Velikoj „žurci“ u dvorani su prisustvovali studenti iz svih gradova koje pokriva Univerzitet Istočno Sarajevo, a bilo je organizovano ukupno 20 autobusa za prevoz studenata. Sa Pala su krenula četiri, pored najavljenih pet.

Sve je nagovještavalo odlično veče, međutim i pored napora i truda organizatora bilo je dosta propusta.

Dva „uska“ ulaza u SD „Slavija“ su bila mala da prime stotine studenata koji su se „borili“ za svoju ulaznicu koja za studentski standard nije bila ni malo jeftina (5 KM). Ne znamo kome je na pamet palo da prodaju ulaznica radi u uskom „grlu“. Srećnici koji su preživjeli studentski stampedo nakon ulaska nisu mogli prići wc-ovima.

U redovima za piće se čekalo i po dvadeset minuta, a piće se kupovalo bonovima. Ponovo za studentski standard visoke cijene (2 KM je koštao bon, a za jedan bon se moglo kupiti točeno pivo od 0,33). Profit organizatora više nego očigledan.

Dobro, trebalo je organizovati toliko autobusa, zakupiti prostor, angažovati obezbjeđenje, dovesti „Riblju Čorbu“, međutim jedno ovakvo veče ne bi trebalo biti problem za Univerzitet IS ni za Ministarstvo prosvjete i kulture RS.

Najgore se naravno desilo prilikom obraćanja rektora Mitra Novakovića i Ministra prosvete i kulture RS Antona Kasipovića. Studenti kao navijačka grupa, bez trunke poštovanja su naglasali i onako loše ozvučenje u SC „Slavija“. Podrška i psovke bazirane na političkoj osnovi, još jednom su potvrdili da mladi ljudi danas biju previše bitaka.

Nažalost, samo veče se pretvorilo u pijanstvo, skakanje, prskanje alkoholom… umjesto u jedno divno kulturno veče mladih ljudi, koji sutra treba da predstavljaju ovu zemlju. Još jednom nažalost, na prste ruke bi se mogli izbrojati oni koji bi između kulture i ovakve „žurke“ izabrali ovu prvu.

(www.palelive.com)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare