U Sarajevu ubijeno oko 11.000 Srba, za zločine niko nije odgovarao

2

BANJALUKA – Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da postoje podaci koje govore da je u Sarajevu u posljednjem ratu ubijeno oko 11.000 Srba, ali da za te zločine niko nije odgovarao.

Dodik je istakao i da poštuje sve žrtve bez obzira kojem narodu pripadale, ali da ne može da dozvoli da se negiraju zločini koji su se dogodili nad Srbima.

„Za te zločine niko nije odgovarao jer su napravili sud u Sarajevu koji bi trebalo da sudi Srbima, a 150.000 Srba je istjerano iz Sarajeva“, rekao je Dodik za Televiziju „Hepi“.

Prema njegovim riječima, međunarodna zajednica je čak zagovarala da se napravi sud ili tijelo koje treba da utvrdi koliko Srba je stradalo u Sarajevu.

„Ubijeno je oko 11.000 Srba i mi imamo podatke o tome, ali ih nikada nismo verifikovali jer u tu komisiju neće da uđu muslimani, a stranci sada bježe od toga“, rekao je Dodik.

On je napomenuo da je međunarodna zajednica, u isto vrijeme kada se formirala i Komisija za Srebrenicu, „uzela“ tu komisiju i navela da je u Sarajevu ubijeno 8.000 Srba, te istakao da to nije istina.

„Tri presude Haškog tribunala govore različite brojeve. To je nedostojno da na takav način pričamo o žrtvama“, rekao je Dodik.

On je naveo i da poštuje sve žrtve, te da je bio u Srebrenici, položio vijence i razgovarao sa majkama koje su izgubile djecu. „U čemu je razlika između majki koje su izgubile sina, osim u tome što nose različite marame“, rekao je Dodik.

On je istakao da su slučajevi stradanja bolni, naročito kada stradaju djeca, bez obzira da li su muslimanska ili srpska.

„Tu bol treba poštovati. Međutim, ako se to politizuje i ako se govori da postoje žrtve samo na jednoj strani, onda moram reagovati i ne možemo da pustimo tu priču u kojoj se poriču zločini koji su počinjeni nad Srbima, kao što su to pojedini tražili od nas“, rekao je Dodik.

On je napomenuo da je i Hrvatska očišćena od Srba, a da su u bivšoj Jugoslaviji bili najveći stradalnici.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
2 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Sjetio se Baja, pred izbore, nakon skoro 30-tak godina i SRPSKIH SARAJEVSKIH žrtava, a 2008. je jasno i javno izjavio da se u Srebrenici dogodio genocid. https://www.youtube.com/watch?v=t5kdl8ASd_Y

U pamet se braćo Srbi!

poz mujo