U saobraćajnu signalizaciju uloženo oko 75.000 KM

0

ISTOČNO SARAJEVO – Grad Istočno Sarajevo u prošloj godini izdvojio je iz budžeta ukupno 74.974 KM za postavljanje nove i popravku postojeće horizonatalne i vertikalne saobraćajne signalizacije u šest opština iz sastava grada.

Za postavljanje i popravku vertikalne signalizacije iz gradskog budžeta izdvojeno je 29.976 KM, a za horizontalnu 44.998 KM, navedeno je u izvještaju koji je podnesen odbornicima grada Istočno Sarajevo.

Na podučju gradskih opština postavljeno je oko 280 saobraćajnih znakova, 13 putokaza, putokaznih tabli i turističke signalizacije, dva saobraćajna ogledala, a veći broj je popravljen.

U izvještaju je istaknuto da sredstva koja su izdvojena za horizontalni signalizaciju nisu dovoljna, jer je u proteklom periodu izgrađeno više novih ulica i parking prostora na području Istočnog Sarajeva, tako da će u ove svrhe biti potrebno izdvojiti mnogo više novca.

Ukazano je i na veliki problem uništavanja i krađe vertikalne saobraćajne signalizacije, što je posebno izraženo tokom vikenda.

(www.palelive.com / Srna)

 

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare