U razvoj privrede Zvornika investirano 100 miliona KM domaćeg kapitala

0

ZVORNIK – Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović ocijenio je danas da je otvaranjem proizvodnih pogona „Žitoprometa“, u koje je uloženo osam miliona KM i zaposleno stotinjak radnika, veliki doprinos ukupnom razvoju lokalne zajednice i Republike Srpske u cjelini.

„Ohrabruje činjenica da je u posljednje tri godine u zvorničku privredu investirno stotinu miliona KM domaćeg kapitala“, rekao je Stevanović i istakao da u situaciji kakva je trenutno kod nas kao strani investitori najčešće dolaze samo manipulanti koji hoće da odavde odnesu što više novca.

„Samo preko žice od ove firme je Fabrika glinice `Birač`, sada u stečaju, iz koje je jedna takva garnitura odnosila“, rekao je Stevanović.

Stevanović smatra da je budućnost ovih prostora upravo u stimulisanju domaćih investitora, jer odavde nemaju kuda da odu, niti mogu odnijeti svoj kapital jer su to domaći ljudi koji tu žive i stvaraju.

„Mislim da upravo sada prisustvujemo jednom takvom tipičnom primjeru, gdje je domaće preduzeće uložilo novac i otvorilo stotinjak radnih mjesta, naravno uz pomoć raznih podsticaja. Do sada smo pokazali da Zvornik ima ozbiljnu perspektivu, da zvornički privrednici mogu mnogo.Očekujem da će godine koje dolaze to i potvrditi“, rekao je Stevanović, koji je danas sa predsjednikom Srpske Miloradom Dodikom otvorio proizvodne pogone „Žitoprometa“ u sastavu preduzeća „Keso promet“.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare